Amerikaanse s’mores

  • voor 2 personen
Amerikaanse s’mores

Sommige 'recepten' zijn zo ontzettend makkelijk, maar toch zo lekker. Net als deze 'guilty pleasure', de s'more. Ken je s'mores al? Het zijn klassieke Amerikaanse traktaties die worden gegeten rondom het kampvuur. Het bestaat uit twee crackers (Graham crackers, ik vind ze nog het meest lijken op LU Cracottes), een laagje chocolade en een gesmolten marshmallow. Het heeft dus een lekker zachtzoete binnenkant en een knapperige buitenkant. De s'more kun je perfect maken op de barbecue! Als je denkt, wat is dat voor rare naam, een s'more; s'more is een samentrekking van "some more". En dat zeg je gegarandeerd na één s'more, "gimme some more!"

Ingrediënten

  • 4 LU Cracottes (of iets dat er op lijkt)
  • 4 dunne blokjes chocolade (iets kleiner dan de cracker)
  • 4 marshmallows

Benodigdheden

Instructies

  1. Leg op 2 van de crackers 2 marshmallows ieder, gevolgd door een blokje chocolade. Dek af met een cracker.
  2. Leg de s'mores op een warme barbecue met de chocoladekant boven. Laat ongeveer 5 minuten op de barbecue liggen, totdat de marshmallows zacht zijn geworden van binnen. Druk de s'mores aan zodat deze plat wordt en de chocolade en de marsmallows er nog net niet uit lopen.
Tip: Wil je je barbecue schoon houden? Leg een velletje alu folie onder de s'mores. Wist je dat het op 10 augustus elk jaar in Amerika nationale S'more Dag is?
2 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

2 responses to “Amerikaanse s’mores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *