Asian cuisine: Japanse gyoza
- Door Judith Pagrach
- Japans
- voor 25 stuks personen
- Totale benodigde tijd35 minuten
Gyoza zijn Japanse pasteitjes en staan ook wel bekend als 'pot stickers.' De bereidingswijze is heel uniek: eerst bak je de pasteitjes in olie, vervolgens stoom je ze gaar. Deze gyoza zijn ondanks dat erg makkelijk te maken en vormen het perfecte voorgerecht tijdens een Aziatisch diner. De gyozavellen koop je bij de toko. Gyoza lijken op dim sum, dus mocht je daar fan van zijn, moet je deze ook zeker proberen!
Asian cuisine: Japanse gyoza
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd35 minuten
voor 25 stuks personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 25 gyozavellen
- 300 gram rundergehakt
- 3 bosuien fijngesneden
- 1 el sojasaus
- 1 tl mirin
- 1 rode peper fijngesneden
- scheutje zonnebloemolie
Benodigdheden
- 1 koekepan met deksel (kan een deksel zijn van een andere pan, zolang het maar afdekt)
- 1 bakje water
Instructies
- Kneed het gehakt, de bosuien, sojasaus, mirin en de peper door elkaar totdat je een egaal mengsel hebt.
- Leg de gyozavellen op je werkblad en strijk wat water op de randen. Leg in het midden van het gyozavel een schepje gehakt en vouw het vel dicht (doordat het nat is, 'sealt' het als het ware).
- Doe dit totdat je alle gyoza hebt gevuld en gevouwen.
- Zet de pan op een hoog vuur, laat heet worden en giet er een scheutje olie in. Leg nu de gyoza erin en bak ze in 3 minuten aan één kant bruin. Giet er nu 150 ml water bij en doe de deksel op de pan zodat de gyoza kunnen stomen. Na een minuut of 4 zijn ze klaar, het water is dan vrijwel verdampt.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 101 | Calorieën uit vetten 10 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 1g, Waarvan | 2% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 1% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen