Bobotie
- Door Judith Pagrach
- Afrikaans
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd45 minuten
Wat is het eerste gerecht waar je aan denkt bij Zuid-Afrika? Bij mij was het in ieder geval bobotie. Tijd dus om hem eens zelf te maken. En dat bleek heel lekker! Ben je fan van Zuid-Afrika? Probeer dan ook eens deze chocoladecake met Amarula.
Bobotie
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd45 minuten
Aanpassen porties:
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 5 laurierbladeren
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 ui (gesnipperd)
- 150 gram mangochutney
- 1 handjevol rozijnen
- 1/8 tl piment
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl kerriepoeder
- 1/4 tl chilipoeder
- 1/4 tl gemberpoeder
- 2 sneetjes wit brood (zonder korst)
- 2 eieren
- 300 ml melk
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Snijd de korstje van het brood en leg de sneetjes te weken in de melk.
- Bak de ui en de knoflook kort, totdat de ui glazig wordt en voeg dan het gehakt toe. Doe hier de kruiden (inclusief laurierbladeren), rozijnen en de mangochutney bij en bak het gehakt rul zodat het gaar is.
- Haal het brood uit de melk, wring het uit en roer het brood door het gehakt heen.
- Bewaar de melk waar je het brood in hebt gelegd en meng hier de eieren doorheen.
- Verspreid het gehakt over de ovenschaal en giet het eiermengsel er overheen.
- Bak 25 - 30 minuten totdat het ei gaar is.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 317 | Calorieën uit vetten 100 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 11g, Waarvan | 17% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 24% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Beste Bobotie gegeten in Oudshoorn Zuidafrika, 10 jaar geleden alweer. MMMMMM
Klinkt heerlijk, ik zou ook graag eens naar Zuid-Afrika gaan om de bobotie daar te proeven :-)!