‘Bonus’ kikkererwtensalade
- Door Judith Pagrach
- Midden-Oosters, Overig, Spaans
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd20 minuten
Kennen jullie het programma 'Extreme couponing'? Het is echt fascinerend om te kijken. Wat er gebeurt is het volgende: Amerikanen doen er alles aan om in de supermarkt, met behulp van 'coupons' hun boodschappen zo goedkoop mogelijk mee krijgen. Vaak leidt dat toch absurde aankopen, omdat ze alleen daar op de coupons kunnen gebruiken. Denk aan pallets vol met frisdrank, instant soups en tandpasta. En aan het einde hebben ze dan 2 boodschappenkarren vol waar ze dan minder dan $10 voor aftikken. Jerome en ik grappen er altijd over dat we weer zijn gaan 'extreme couponen'. Dat we dan zoveel mogelijk in de aanbieding kopen. Vooral dingen zoals tonijn en kikkererwten uit blik zijn echt perfect om in de aanbieding te kopen. Deze salade dankt zijn naam dan ook aan het feit dat ik letterlijk alle ingrediënten in de Bonus-aanbieding kocht. Natuurlijk is dat geen must en is 'ie net zo lekker als 'ie niet in de aanbieding is, maar wel een tip: tonijn uit blik en kikkererwten kun je lang bewaren en zijn ideaal om in je voorraadkast te hebben staan!
‘Bonus’ kikkererwtensalade
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten (400 gram)
- 1 blik tonijn op olie (a 160 gram)
- 2 zoete puntpaprika's
- 2 eieren (gekookt)
- 1 tl (witte wijn) azijn
- 1 el extra vergine olijfolie
- scheutje olijfolie om in te bakken
Benodigdheden
- koekenpan
Instructies
- Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd de paprika's in repen.
- Zet de pan op hoog vuur en giet er wat olijfolie in. Bak de puntpaprika's totdat ze verkleuren.
- Haal ze van het vuur en leg de puntpaprika's even in de azijn.
- Spoel de kikkererwten af en meng met de tonijn. Haal de paprika's uit de azijn en leg op de kikkererwtensalade. Giet de extra vergine olijfolie er overheen.
- Snijd de eieren in plakjes en leg er bovenop.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 514 | Calorieën uit vetten 124 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 14g, Waarvan | 22% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 11% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen