Broodje Leerdammer kaas, vijg en spinazie
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 1 persoon
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd5 minuten
Gesponsord - ik ben dol op kaas, al van jongs af aan eet ik graag kaas. Tijdens de borrel, door mijn eten, maar ook op brood. In samenwerking met Leerdammer maakte ik een filmpje om mijn geniet moment met kaas te laten zien. Tijdens het opnemen was het koud, dus ik was blij om naar binnen te gaan en een lekkere lunch te mogen eten ;-).
Uiteindelijk ging ik voor een lekker broodje met appelstroop (ik neem altijd de variant zonder toegevoegde suikers!), Leerdammer kaas, spinazie en vijgen. De combinatie van zoet en hartig is er een die ik graag eet. In de lunchpauze op werk kijken mijn collega's graag naar welke creaties ik nu weer bouw, omdat mijn boterhammen vaak uit meerdere elementen bestaan. Zoals dus appelstroop, kaas en groente.
Leerdammer
Ik ging voor Leerdammer Original plakken. Leerdammer is een bekende gatenkaas en is verkrijgbaar in Original, Lightlife en Belegen. De plakjes zijn ideaal voor op brood, maar wil je de kaas bijvoorbeeld eten tijdens de borrel! Dan zijn de wielen of stukken geschikt.
Recept
Wil je zelf deze lekkere verwenlunch maken en jouw geniet moment pakken? Dit heb je nodig:
Broodje Leerdammer kaas, vijg en spinazie
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd5 minuten
voor 1 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 bruin broodje
- 2 el appelstroop
- 1 handje verse spinazie
- 1 verse vijg
- 1 plak Leerdammer kaas
Benodigdheden
- scherp (brood)mes
- lepel
Instructies
- Snijd het broodje open en besmeer een kant met appelstroop.
- Leg de spinazie erop, gevolgd door de kaas.
- Maak af met plakjes verse vijg. Klap je broodje dicht en geniet!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 315 | Calorieën uit vetten 71 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 8g, Waarvan | 12% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 21% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen