Broodje pulled chicken met coleslaw
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Pulled chicken is en blijft een klassieker! Pulled pork is al jaren populair en ook pulled beef en pulled chicken is bij veel mensen bekend. Lekker op een wrap, bij een frietje of lekker op een broodje. Op de site van HelloFresh kwam ik een lekker recept tegen voor een broodje pulled chicken met koolsla. Ik nam dit als basis voor mijn eigen recept en besloot nog wat extra elementen toe te voegen.
Kruiden
Zo voegde ik rozijnen toe voor een zoete noot in de koolsalade en nootjes voor extra crunch. De kip kruidde ik in met, naast paprikapoeder, ook oregano. Om de uien extra te karameliseren, voegde ik balsamicoazijn toe. Je kunt deze elementen trouwens ook prima eten zonder brood. Zo had ik nog een klein beetje coleslaw over en at ik dit heerlijk de volgende dag als lunch.
Pulled chicken avondmaaltijd
Deze broodjes zijn perfect als avondmaaltijd tijdens het weekend, wij hebben er in ieder geval heerlijk van gesmuld! Aan de slag met de broodjes pulled chicken? Laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-).
Broodje pulled chicken met coleslaw
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 4 harde bruine broodjes
- optioneel: 2 augurken
- pulled chicken:
- 300 gram kippendijfilet
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1/2 tl gedroogde oregano
- 1 rode ui
- 1 el balsamicoazijn
- peper en zout
- scheutje olijfolie
- coleslaw:
- 300 gram gesneden spitksool
- 100 gram biet (julienne gesneden - kant en klaar zakje)
- 100 gram wortel (julienne gesneden - kant en klaar zakje)
- 2 el rozijnen
- 12 pecannoten
- dressing:
- 3 el mayonaise
- 1 el mosterd
- 1 tl balsamicoazijn
- 1 el olijfolie
Benodigdheden
- koekenpan
- grote kom
- broodmes
Instructies
- Kruid de kip in met paprikapoeder, oregano, peper en zout.
- Schil de ui en snijd in dunne ringen.
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur, giet olie in de pan en fruit de ui gedurende 2 minuten.
- Voeg de kip toe, schroei dicht en giet dan de balsamicoazijn erbij. Bak de kip op laag vuur in 10-15 minuten gaar. Laat daarna afkoelen.
- Maak intussen de coleslaw door de biet, wortel en spitskool te mengen in een grote kom. Maak een dressing van de mayonaise, mosterd, olijfolie en azijn. Giet deze over de sla heen en roer goed door. Roer de rozijnen en pecannoten er doorheen.
- Trek met behulp van 2 vorken de kip uit elkaar.
- Snijd de broodjes open en verdeel wat van de kip over het broodje. Leg hier de gekarameliseerde uien op en vervolgens de koolsalade. Maak eventueel af met plakjes augurk.
- Serveer het broodje met daarnaast nog extra koolsalade.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën | Calorieën uit vetten | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten g, Waarvan | ||
Verzadigde vetzuren g | ||
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen