Griekse bowl orzo met gemarineerde kip en yoghurtsaus

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Mag ik nog even mijn liefde betuigen aan de 'bowls'? Ik weet het, het is in feite niets meer dan een kom waar je al je eten in doet, maar mensen, wat ziet het er altijd gezellig uit. Zo maakte ik al eens een sushi bowl, een buddha bowl, een bulgogi bowl en zelfs een heuse pizza bowl. Ik maak geen grap als ik zeg dat er 23 recepten voor kommetjes met daarin een heel gerecht op de blog staan. Mijn liefde voor eten in een kom gaat zo ver, dat ik zelfs ooit op de radio was om te vertellen over poke bowls ;-). Vandaag een kom Grieks lekkers!

Kom vol Griekse goodies

En zo beginnen we met een laagje orzo. Voor wie niet weet wat dit is, het staat ook bekend als riso en is pasta in rijstvorm. Zeker een aanrader om eens te proberen! Daarop bevinden zich heerlijk gemarineerde kippendijen, komkommer, tomaat en een yoghurtsaus. Je kunt ook overwegen om hem nog verder op te pimpen met feta en olijven. Supermakkelijk alles in 1 kom eten en je proeft bij elke hap alle smaken en daar ben ik ook altijd wel voor te porren.

Griekse bowl orzo met gemarineerde kip en yoghurtsaus

Griekse bowl orzo met gemarineerde kip en yoghurtsaus

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram orzo
  • voor de kip:
  • 300 gram kippendijfilet
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl oregano
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1 citroen
  • 1 el balsamicoazijn
  • voor de saus:
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 4 takjes munt
  • snufje zout
  • verder nodig:
  • 400 gram trostomaten
  • 1 komkommer

Benodigdheden

  • koekenpan
  • kookpan

Instructies

  1. Pers het teentje knoflook uit. Meng met paprikapoeder, olijfolie, oregano, citroensap en balsamicoazijn.
  2. Snijd de kip in blokjes van circa 5 x 5 centimeter. Leg in een middelgrote kom en giet hier de marinade die je net hebt gemaakt bij. Schep goed om en laat even intrekken. Ga intussen verder met de rest van de stappen.
  3. Maak de riso volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snijd de komkommer en de tomaat in kleine blokjes en zet apart.
  5. Maak de yoghurtsaus door de yoghurt te mengen met fijngehakte muntblaadjes en een snufje zout.
  6. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en geit olie in de pan. Bak de kipstukjes gaar.
  7. Bedek de bodem van je 2 kommen met rizo. Leg hier de rest van de ingrediënten mooi gegroepeerd op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *