Caponata (Siciliaanse groente stoofschotel)
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd1 uur
- Totale benodigde tijd1 uur
Laatst publiceerde ik een artikel over hoe je meer groente kunt eten. Deze stoofpot kan je daarbij ook helpen. Deze caponata zit namelijk boordevol groente. De stoofpot laat je een uurtje opstaan, zodat het een heerlijke zachte schotel wordt! Caponata is een Siciliaans gerecht wat een beetje doet denken aan een ratatouille. De caponata echter, laat je nog langer op het vuur staan zodat alle smaken goed intrekken en het een smeuïg en zacht gerecht wordt. De smaak van de groente gaat heel goed samen met de ziltige kappertjes en olijven, dus probeer het vooral zelf ook eens! Wij aten er een rustiek brood bij wat echt een perfecte combi is!
Caponata (Siciliaanse groente stoofschotel)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd1 uur
- Totale benodigde tijd1 uur
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 aubergines (in grove blokjes gesneden)
- 5 trostomaten (in grove blokjes gesneden)
- 1 witte ui (fijngesneden)
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden of geperst)
- 1 tl gedroogde oregano
- 3 takjes platte peterselie
- 1 tl kappertjes
- 12 groene olijven
- 100 ml kokend water
- zwarte peper
- zeezout
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- stoofpot of diepe, zware koekenpan
Instructies
- Zet de pan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Voeg de aubergineblokjes, samen met wat zout toe en laat dit enkele minuten bakken, totdat de aubergine wat slinkt en begint te verkleuren.
- Draai het vuur lager en voeg de oregano, ui en knoflook toe en bak dit enkele minuten mee. Vervolgens voeg je de tomaten en kappertjes toe. Bak dit ook weer enkele minuten totdat de tomaten wat zachter worden.
- Giet het kokende water erbij en breng op smaak met peper. Draai het vuur laag en laat dit 50 minuten tot een uur stoven.
- Voeg olijven toe en garneer met platte peterselie. Serveer er rustiek brood bij!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 287 | Calorieën uit vetten 66 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 8g, Waarvan | 13% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 6% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen