Kokos chocolade ijs (zonder ijsmachine)
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd5 uur
Geïnspireerd door het ijs van Professor Grünschnabel sloeg ik zelf aan het experimenteren. Ik heb geen ijsmachine, maar wilde wel heel graag ijs maken. Joeehoee, het is gelukt. Het ijs was verbazingwekkend lekker! De kokosmelk zorgt ervoor dat het ijs super romig is én het zorgt voor een lekkere kokos ondertoon. Het leuke is dat je voor dit ijs maar 4 ingrediënten nodig hebt en een bak met deksel. Het moeilijkste is het hebben van geduld totdat het ijs écht hard is geworden. Ik had daar tenminste wat moeite mee ;-). Maar.... geduld wordt beloond en aan het einde wacht je een heerlijk ijsje, zonder massa's suiker en ook nog eens geschikt voor vegans en mensen met een lactoseintolerantie.
Kokos chocolade ijs (zonder ijsmachine)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd5 uur
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 400 ml romige kokosmelk
- 5 el cacao
- 5 Medjool dadels (ontpit)
- 1 tl vanille-extract
- optioneel: grofgehakte stukjes pure chocolade
Benodigdheden
- diepvriesbestendige bak met deksel
- blender, hakmolen of staafmixer
Instructies
- Pureer de dadels tot een gladde pasta.
- Meng de kokosmelk, cacao en vanille-extract hier doorheen.
- Als je stukjes chocolade gebruikt kun je die er nu ook doorheen mengen.
- Stort in de diepvriesbestendige bak en doe de deskel erop.
- Zet 1.5 uur in de vriezer en schep dan om. Herhaal dit proces een keer of 4 of totdat het ijs egaal hard is.
- Schep er bollen van en garneer eventueel met kokosflakes.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 290 | Calorieën uit vetten 172 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 21g, Waarvan | 33% | |
Verzadigde vetzuren 19g | 93% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Waarom zijn zo veel recepten met dadels :'( Zijn dadels een trend? Desalniettemin lijkt dit me wel een lekker recept :D
Lekker! Dit zou ik echt zo graag willen maken. -x-
Pureer vijf dadels… Dat kan helemaal niet. Veel te weinig volume voor een blender en ook veel te weinig om met staafmixer te pureren. Eerst met de hand fijn snijden lost dit niet op.
Waarom niet eerst ook de cokemelk toevoegen en dan pureren ? Daarna cacao en vanille etc.
Bij mij in de hakmolen lukt het op deze manier prima, maar lijkt me een goede tip mocht het inderdaad niet lukken: voeg dan een klein beetje kokosmelk toe.
ik las het recept in het engels, nadat ik dit ijs in een restaurant had gegeten en er ondersteboven van was. die gebruikten geen dadels masr maplesirup om te zoeten
of honing. er werd niet over moeilijk te vriezen en starten met bevroren kokoscream,
geen melk.
Er zijn uiteraard verschillende recepten Herman, die elk weer een ander resultaat bieden.
Misschien heb je het verkeerd begrepen, maar dit ijs is zeker niet moeilijk te maken en je hebt geen bevroren kokoscrème nodig.
Beste Judith
Ik ben blij verrast met dit recept geen kokosmelk in huis dus eerst boodschappen doen
Dan snel maken lijkt me heerlijk.
Gisteren kokosijs gemaakt uit Paulines keuken was fantastisch.
Dank voor recept
Groeten van Adriana
Heel benieuwd hoe je het vond :-)!