Churros uit de oven
- Door Judith Pagrach
- Spaans
- voor 6 personen
- Totale benodigde tijd30 minuten
Hebben jullie weleens churros gegeten? Ineens zie ik ze op allerlei marktjes voorbijkomen! Deze zoete stengels die worden gedoopt in chocolade komen uit Spanje. Daar heb ik er dan ook menigeen gegeten. Alhoewel, toen ik in Sevilla studeerde, wist ik niet dat churros iets is dat men typisch 's ochtends at. Dus wij gingen 's middags op churro-hunt, maar na het 10e tentje moesten we onze zoektocht staken en de volgende ochtend terugkomen. Want ze verkochten ze echt niet mee na het middaguur. Dat weet ik nu in ieder geval voorgoed ;-)!
Jaren later, op vakantie in Bali kon ik mij geluk niet op toen we verbleven bij een grote Spaanse hotelketen. Voor ontbijt Spaanse heerlijkheden zoals pan con tomate, maar ook churros! Ik besloot nu zelf eens aan de slag te gaan met churros con chocolate. Omdat ik geen friteuse heb, maakte ik een iets gezondere variant, uit de oven. Deze zijn iets vaster dan de gefrituurde versie, maar ook erg lekker.
Churros uit de oven
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 6 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 el bruine suiker (+ extra voor de topping)
- 80 gram roomboter
- 240 ml water
- 130 gram witte tarwebloem
- 2 eieren
- 1 tl vanillearoma
- snufje zout
- Extra (naar smaak):
- kaneel voor de topping
- pure chocolade in blokjes gehakt
Benodigdheden
- pan
- bakplaat bekleed met bakpapier
- spuitzak met een gekarteld spuitmondje
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Doe het water, boter en suiker in de pan en verwarm totdat de boter is gesmolten.
- Roer hier met een pollepel bloem en zout doorheen totdat je een deeg hebt.
- Meng tot slot de eieren en de vanille er doorheen.
- Vul de spuitzak en vorm hier lijntjes mee. Bak ze eventueel in twee keer af als niet alles op 1 bakplaat past.
- Bak de churros gedurende 12 minuten op 220 C. Bak ze daarna eventueel nog enkele minuten onder de grill om ze extra te bruinen.
- Smelt de chocolade in de magnetron of au-bain marie en meng wat suiker met kaneel. Strooi kaneelsuiker over de churros en doop ze in gesmolten chocolade.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 259 | Calorieën uit vetten 144 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 16g, Waarvan | 25% | |
Verzadigde vetzuren 9g | 47% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ooooh die wil ik zeker eens een keer maken. Vind ze zo heerlijk. Vooral met veel kaneel. Dank voor het delen!
Het doet mij altijd zo denken aan Spanje, zon en vakantie, heerlijk :-D.
Hmm, ik heb nog nooit Churros gehad. Nu ik weet wat erin zit, lijkt het mij best wel lekker. Dit ga ik zeker een keer uitproberen.
ze waren heerlijk !!!!
Leuk om te horen Kees! Het is echt weer voor warme churros met warme chocoladesaus :)
Ik heb ze 1 keer gemaakt en ze waren super lekker,daarna nog eens 2 pogingen gedaan en mijn deeg was veel te lopend. Wat zou ik verkeerd doen?
Wat jammer om te horen, Anneheleen! Wellicht kun je het water volgende keer beter beetje bij beetje toevoegen. Mocht het alsnog te dun zijn, kun je eventueel extra bloem toevoegen. Hoop dat dit helpt :-).