Courgette lasagne met kip
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
We <3 courgette! Jij ook? Lucky you! Vandaag maken we een courgette 'lasagne'. Zonder deegvellen, maar met plakjes courgette als lasagnevellen. Hiermee is het koolhydraatarm en bevat het bovendien extra veel groenten. En dat kunnen we in de herfst allemaal wel gebruiken. Slim toch ;-)?
Courgette en kip zijn een hele fijne combinatie. Vandaar dat ik in dit recept voor kipgehakt koos. Kipgehakt is ook iets zachter van structuur dan rundergehakt. Ik heb de courgettelinten kort geroosterd zodat er nog wat bite aan zit. Op deze manier is het een fijn contract met de zachte kipgehaktsaus.
Wat is jouw favoriete courgette gerecht? Laat het weten in de comments!
Courgette lasagne met kip
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 500 gram passata di pomodoro
- 300 gram kipgehakt
- 2 paprika's (in kleine blokjes gesneden)
- 2 trostomaten (in kleine blokjes gesneden)
- 1 teentje knoflook
- 1 tl oregano
- 40 gram geraspte oude kaas
- zwarte peper
- snuf zout
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- koekenpan
- ovenschaal (circa 20 x 30 cm)
- kaasschaaf (optioneel)
Instructies
- Snijd met een kaasschaaf of een scherp mes dunne linten van de courgette.
- Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan.
- Leg de courgette linten in de pan (dit lukt niet in 1 x) en kruid ze in met peper en zout. Grill ze aan beide kanten kort. Herhaal totdat je alle courgette hebt gegrild.
- Haal de courgette uit de koekenpan en houd de koekenpan op het vuur.
- Giet opnieuw olie in de pan en pers de knoflook uit boven de pan. Voeg meteen het gehakt toe en bak het gehakt rul.
- Voeg de oregano en tomatenblokjes, paprikablokjes toe en bak circa 3 minuten. Giet de passata erbij en kook enkele minuten op laag vuur.
- Verwarm de ovenschaal voor op 175 C.
- Bedek de bodem van de ovenschaal met courgettelinten. Schep daaroverheen 1/3 van de saus. Ga door met courgette linten, wederom 1/3 van de saus enz. Als laatste strooi je de kaas er overheen.
- Grill circa 3 minuten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 495 | Calorieën uit vetten 220 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 26g, Waarvan | 40% | |
Verzadigde vetzuren 9g | 44% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Jummmm dit klinkt goed! Ga ik maken deze week 🤗
Wat leuk Laura! Laat je weten wat je ervan vond :-)?
Goede morgen.
Ik heb dit vorige week gemaakt was echt heerlijk, eten het vandaag weer. Dan maak ik er een foto van.
Dat vind ik heel leuk om te horen!
Wat een heerlijk en makkelijk recept. Viel goed in de smaak, dat gaan we vaker klaar maken.