15 x courgette recepten

My Food Blog
15 x courgette recepten

Courgettes kun je inmiddels het hele jaar rond in de supermarkt vinden, maar het oorspronkelijke seizoen voor Nederlandse courgettes loopt van juli tot en met september. Courgettes zijn super veelzijdig. De laatste jaren hebben ze populariteit gewonnen door de courgetti. Oftewel ‘spaghetti’ gemaakt van courgette. Door middel van een spiraalsnijder kun je de courgetti maken. Zo heb je een lichte basis voor de rest van je maaltijd. Maar er is meer! Lees snel verder voor de 15 beste courgette recepten.

Mogelijkheden met courgette

Je kunt met courgettes diverse soepen maken, je kunt er ovenschotels mee maken en de courgettes uithollen en vullen. Of wat dacht je van zoete recepten met courgette? Je zou er misschien niet zo snel denken, maar ook dat is mogelijk. Een van de eerste recepten op mijn site was een courgette cake. Verder kun je denken aan courgette brownie (ja, echt!) of courgette feta muffins.

Ik heb een lijst gemaakt met mijn 15 favoriete courgette recepten. Van hartig tot zoet. De recepten met een * zijn vegetarisch. Hou jij ook zo van courgette? En wat is dan jouw favoriete courgette recept? Deel het in de comments of op social media met #myfoodblog.

Hartige courgette recepten

courgetti bolognese
plaattaart met ricotta en courgette

Zoete courgette recepten

courgette muffins

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *