15 x courgette recepten

15 x courgette recepten

Courgettes kun je inmiddels het hele jaar rond in de supermarkt vinden, maar het oorspronkelijke seizoen voor Nederlandse courgettes loopt van juli tot en met september. Courgettes zijn super veelzijdig. De laatste jaren hebben ze populariteit gewonnen door de courgetti. Oftewel ‘spaghetti’ gemaakt van courgette. Door middel van een spiraalsnijder kun je de courgetti maken. Zo heb je een lichte basis voor de rest van je maaltijd. Maar er is meer! Lees snel verder voor de 15 beste courgette recepten.

Mogelijkheden met courgette

Je kunt met courgettes diverse soepen maken, je kunt er ovenschotels mee maken en de courgettes uithollen en vullen. Of wat dacht je van zoete recepten met courgette? Je zou er misschien niet zo snel denken, maar ook dat is mogelijk. Een van de eerste recepten op mijn site was een courgette cake. Verder kun je denken aan courgette brownie (ja, echt!) of courgette feta muffins.

Ik heb een lijst gemaakt met mijn 15 favoriete courgette recepten. Van hartig tot zoet. De recepten met een * zijn vegetarisch. Hou jij ook zo van courgette? En wat is dan jouw favoriete courgette recept? Deel het in de comments of op social media met #myfoodblog.

Hartige courgette recepten

courgetti bolognese plaattaart met ricotta en courgette

Zoete courgette recepten

courgette muffins

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *