Courgettekoekjes met feta (glutenvrij)
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 10 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Vooral in deze tijd, snap ik dat er wat afgesnackt wordt. Ik heb zelf ook regelmatig zin in een tussendoortje en soms heb je geen zin in een stuk fruit. Deze courgette 'koekjes' zijn een heerlijk tussendoortje. Maar je kunt ze ook prima als borrelhapje eten of zelf als lunch. Ik al ze zelf voor lunch met een flinke lik hummus. Klinkt gek, maar o zo lekker! De courgette is vrij neutraal van smaak, maar zorgt voor lekker wat smeuïgheid. Ik voegde er smaakmakers als fetakaas, Parmezaan en dille aan toe. Zo krijg je een waar smaakbommetje! Omdat ik amandelmeel gebruikte in plaats van een ander soort meel is het recept keto proof, koolhydraatarm en glutenvrij!
Waarom biologische courgettes
Zoals je in het recept kunt zien, geef ik de voorkeur aan biologische courgettes. Dit omdat courgettes voornamelijk uit water bestaan en 'waterige' groenten en fruitsoorten kun je over het algemeen beter biologisch kopen. Er zijn ook lijsten van te vinden welke groente en fruitsoorten je wel en juist niet biologisch hoeft te kopen. Deze zal ik binnenkort ook wel delen als jullie dat leuk vinden!
Courgette fritters
Ga je zelf aan de slag met deze koekjes? (eigenlijk zijn het meer 'fritters', maart in het Nederlands is daar eigenlijk geen goede naam voor, haha!). Laat het me vooral weten! Je kunt ze prima bewaren. Enkele dagen afgesloten in de koelkast of vries ze per stuk in zodat je altijd een lekker snackje bij de hand hebt!
Courgettekoekjes met feta (glutenvrij)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 10 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 (biologische) courgettes
- 2 eieren
- 100 gram amandelmeel
- 1 tl gedroogde dille
- 1 teentje knoflook (uitgeperst)
- 40 gram fetakaas (verkruimeld)
- 25 gram Parmezaanse kaas
- zwarte peper
Benodigdheden
- bakplaat bekleed met bakpapier
- grove rasp (deze rasp vind ik zelf fijn)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 C.
- Was de courgette en rasp de courgette met schil en al.
- Doe de courgette in een kom en knijp de courgette met een droge en schone theedoek zo goed mogelijk uit.
- Kluts de eieren.
- Meng de courgette met de rest van de ingrediënten.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Vorm met behulp van een lepel en eventueel een serveerring 10 rondjes.
- Bak de courgettekoekjes in 15 minuten gaar (anders kunnen ze gaan breken).
- Laat ze even afkoelen en haal ze dat van het bakpapier af.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 99 | Calorieën uit vetten 64 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 7g, Waarvan | 11% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 8% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen