Courgetti pesto, gepofte tomaat en geroosterde kikkererwten
- Door Judith Pagrach
- Italiaans, Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten

Courgetti ken je vast wel: 'spaghetti' gemaakt van courgette. Het is een lekker licht en zomers alternatief voor echte pasta en bovendien koolhydraatarm. In combinatie met de pesto en gepofte tomaatjes een heerlijke maaltijd. De knapperige geroosterde kikkererwten en de pijnboompitten maken het helemaal af en zorgen bovendien voor extra eiwitten in deze vegetarische (en indien vegan pesto veganistische) maaltijd.
Courgetti pesto
Hoe lang het duurt om de maaltijd te maken, bepaal je helemaal zelf. Je kunt de groene pesto zelf maken, maar je kunt ook gaan voor kant-en-klare pesto. Ik gebruikte zelf plantaardige groene pesto. De courgetti kun je kant-en-klaar in het versschap kopen of je kunt zelf met een spiraalsnijder aan de gang gaan.
Ben je op zoek naar een lekker zomerse maaltijd? Probeer dan dus vooral deze courgetti pesto met gepofte tomaat en geroosterde kikkererwten eens!

Courgetti pesto, gepofte tomaat en geroosterde kikkererwten
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 400 gram courgetti (kant-en-klaar of zelf gesneden)
- 250 gram cherrytomaten of andere kleine tomaten
- 4 el (plantaardige) pesto
- 2 el geroosterde pijnboompitten
- 150 gram kikkererwten
- 2 el olijfolie
Benodigdheden
- koekenpan
- kleine ovenschaal 2 x
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C. Spoel de kikkererwten goed af en laat ze goed uitlekken. Meng met 1 el olijfolie, peper en zout. Spreid uit op een bakplaat en bak gedurende 20 minuten.
- Doe in de andere ovenschaal de tomaatjes en zet deze in de oven naast de schaal kikkererwten gedurende 15 minuten.
- Bereid intussen de overige ingrediënten voor.
- Doe 1 el olie in de koekenpan. Zet op middelhoog vuur en bak gedurende 3 minuten de courgettelinten.
- Draai het vuur uit en meng de pesto door de courgetti. Verdeel over de borden en maak af met de gepofte tomaatjes, kikkererwten en pijnboompitten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 494 | Calorieën uit vetten 237 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 27g, Waarvan | 42% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 17% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen