Linzen cranberry pakketjes voor kerst
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 6 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Zoek je nog een lekker kerstvoorgerecht wat vegetarisch is of zelfs veganistisch? Deze leuke en lekkere pakketjes zijn supermakkelijk te maken en zijn geschikt voor iedereen die geen dierlijke producten eet. Bovendien zijn ze lactosevrij.
Cranberry's
Cranberry's zijn een typisch kerstingrediënt en komen dan ook mooi terug in dit recept. We gebruiken gedroogde cranberry's. Deze zijn iets zoeter dan de verse cranberry's en lenen zich beter voor een dergelijk gerecht. Met de verse variant kun je bijvoorbeeld een hele lekkere compôte maken. En dat is dan weer lekker om deze pakketjes in te dippen.
Linzen
Verder zijn deze lekkere pakketjes gevuld met linzen. Die linzen zijn eiwtirijk en vormen een goede basis voor een vegetarisch gerecht. Deze pakketjes kun je trouwens ook heel goed eten bij de borrel! Ga je met dit leuke gerecht aan de slag? Laat het ons weten en deel je creaties op Instagram met #myfoodblognl. Dat vinden we leuk!
Linzen cranberry pakketjes voor kerst
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 6 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram linzen uit blik
- 40 gram gedroogde cranberry's
- 50 gram grofgehakte pecannoten
- 1/2 tl oregano
- peper en zout
- 1 pak filo deeg
- 2 el olijfolie
Benodigdheden
- bakplaat bekleed met bakpapier
Instructies
- Laat de filodeegvellen ontdooien.
- Laat de linzen uitlekken en meg met oregano, cranberry's, pecannoten en peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Leg een vel filodeeg op je werkblad en bestrijk met olijfolie. Vouw het vel dubbel en bestrijk weer met olijfolie. Doe dit vervolgens nog 1 keer.
- Schep in het midden van het vel wat van de cranberryvulling.
- Vouw alle kanten naar binnen en leg het pakketje op het bakblik.
- Herhaal met de overige vellen. Bestrijk tot slot de bovenkant met olijfolie.
- Bak de pakketjes in 20 minuten goudbruin en gaar.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 171 | Calorieën uit vetten 75 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 13% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 5% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik heb zin om deze pakketjes te maken als voorgerecht bij ons kerstdiner
Echter, iemand heeft een notenallergie. Heb je ms een alternatief voor de pecannoten?
Thks Margriet
Wellicht kun je dit vervangen door bijvoorbeeld vega spekjes :-). Alvast heel veel plezier!