Doperwten risotto met garnalen
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd40 minuten
Een van mijn 'go to' recepten toen ik net kon koken was risotto. Op de een of andere manier was het een beetje naar de achtergrond verdwenen en had ik al heel lang geen risotto meer gemaakt. Toen ik in mijn kast een restje risottorijst vond en in de vriezer doperwten en garnalen was 1 en 1 2. Door het op smaak te brengen met peper, citroen en dragon blijft de risotto lekker fris, ondanks de kaas en boter. Wil je meer risotto recepten zien? Bekijk dan eens de risotto met blauwe kaas of de risotto met paddenstoelen bijvoorbeeld.
Doperwten risotto met garnalen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd40 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 175 gram risotto rijst
- 100 ml witte wijn
- 0.7 liter kokend water
- visbouillonblokje
- 1 el roomboter
- 1 sjalotje (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 tl gedroogde dragon
- 1/4 tl zwarte peper
- rasp van 1 citroen
- 4 el geraspte Parmezaanse kaas
- 300 gram diepvriesdoperwten
- 200 gram gepelde reuzengarnalen
Benodigdheden
- kookpan
- koekenpan
- (gietijzeren) pan met zware bodem
Instructies
- Zet de pan op middelhoog vuur en voeg de boter toe. Fruit het sjalotje en de knoflook en voeg de rijst toe. Schep het geheel enkele minuten om en voeg dan de wijn toe.
- Na enkele minuten voeg je het bouillonblokje en circa 100 ml. water toe. Laat op middelhoog vuur verdampen en voeg dan weer water toe. Let erop dat het water elke keer is verdampt voordat je nieuw water toevoegt. Blijf met een pollepel goed roeren, ook over de bodem van de pan om te zorgen dat het niet aankoekt.
- Herhaal, totdat je water op is en de rijst beetgaar is. Is deze naar je zin nog niet gaar genoeg? Voeg dan extra water toe.
- Breng de risotto op smaak met zwarte peper, citroenrasp, Parmezaanse kaas en dragon. Draai het vuur uit, roer het geheel door en plaats de deksel weer op de pan. Het lekkerste wordt de risotto als je deze 10 minuten op deze manier laat staan.
- Kook intussen de erwten in 3 minuten gaar.
- Plaats de koekenpan op hoog vuur, giet olie of boter in de pan en bak de garnalen gaar.
- Roer de doperwten vlak voor serveren door de risotto.
- Garneer de risotto met garnalen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 563 | Calorieën uit vetten 97 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 10g, Waarvan | 15% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 28% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Mm, wat lekker!
Heel lekker! Bedankt voor het recept!
Graag gedaan, leuk dat je ervan hebt genoten :-).