Feestdagen: kerstkransjes met witte chocolade, cranberry’s en pistachenoten
- Door Judith Pagrach
- Nederlands, Overig
- voor 24 personen
Zou het niet leuk zijn om in de kerstboom echte kerstkransjes te hangen? Met dit recept maak je ze zo: heerlijke kerstkransjes met cranberry's, witte chocolade en pistachenoten. Zo lekker dat ze misschien de kerstdagen niet eens halen ;-). Als variatie hierop kun je ze ook bedekken met pure chocolade en crispy witte chocoladeballetjes.
Feestdagen: kerstkransjes met witte chocolade, cranberry’s en pistachenoten
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 24 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- Deeg:
- 250 g tarwebloem
- 175 g kristalsuiker
- 175 g boter in blokjes en op kamertemperatuur
- 1 ei
- 1 tl koekkruiden (zijn deze op? gebruik dan kaneel)
- 1/2 tl vanillearoma
- 25 g gedroogde cranberry's in stukken gesneden
- mespuntje zout
- Topping:
- 100 g witte chocolade in blokjes
- 25 g gedroogde cranberry's in stukken gesneden
- 25 g ongezouten pistachenoten in grove stukken gehakt
Benodigdheden
- uitsteekvormpje in kerstkrans - of stervorm
- appelboor
- deegroller
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Klop in een grote kom de boter met de suiker luchtig, totdat het geheel goed gemengd is.
- Roer hier het ei doorheen en voeg bloem, koekkruiden, vanillearoma en zout toe. Kneed dit goed door tot een deeg en kneed vervolgens de cranberry's hier doorheen.
- Bestuif je werkblad met bloem, leg hier de deegbal op en bestuif ook deze met bloem. Rol met de deegroller uit tot ongeveer 0,5 cm dik, steek de gewenste vorm uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Het rondje in het midden steek je uit met een appelboor. Is het deeg nog te zacht om uit te rollen? Wikkel het dan in plasticfolie en leg het een half uur in de koelkast.
- Bak gedurende 13 - 17 minuten op 160 C. De koekjes moeten net goudbruin zijn.
- Terwijl je de koekjes op een rooster af laat koelen verwarm je de witte chocolade in een hittebestendige kom in de magnetron. Verwarm 1 minuuut, roer door met een metalen lepel, verwarm weer 1 minuut en ga zo door totdat de chocolade is gesmolten.
- Smeer met een lepel de bovenkant van de koekjes in met de gesmolten chocolade en leg hier wat cranberry's en pistachenootjes op. Laat tot slot de chocolade op de koekjes 1 à 2 uur uitharden op een koele plaats.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 156 | Calorieën uit vetten 71 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 8g, Waarvan | 12% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 23% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen