Flespompoen ‘rollade’
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd50 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
Een van de klassieke kerstgerechten is toch wel de rollade. Gemaakt van kalkoen, kip of varkensvlees staat 'ie vaak op tafel. Dit jaar doen we dat even helemaal anders. Een rollade, maar dan helemaal vegetarisch. Oké voor de puristen, het is misschien niet 100% hetzelfde als een rollade, maar zo op je tafel lijkt het precies een traditionele rollade. Gevuld met allerlei lekkers als brie, granaatappel en spinazie ziet het er prachtig uit én is het een feestje in je mond.
Deze rollade is vegetarisch, glutenvrij en caloriearm. Wat ik bovendien leuk vind is dat het meteen lekker veel groenten bevat en daarmee een vrij licht kerstgerecht is.
Flespompoen ‘rollade’
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd50 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 medium - grote flespompoen
- 300 gram spinazie
- 150 gram gepelde walnoten
- 150 gram granaatappelpitjes
- 100 gram brie
- zwarte peper
- snuf zout
Benodigdheden
- touw
- groot, scherp mes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Snijd de pompoen in de lengte doormidden en schep de zaadjes en draadjes eruit.
- Leg de twee helften met de onderkant naar beneden op het rooster van je oven en rooster zo 30 minuten.
- Maak intussen de vulling door de brie in kleine stukjes te snijden en te mengen met de spinazie, walnoten en granaatappelpitjes.
- Haal de pompoen voorzichtig uit de oven en kruid de binnenkant in met peper en zout.
- Schep het pompoen vruchtvlees uit de pompoen en laat circa 3 centimeter zitten zodat de pompoen stevig blijft.
- Meng het vruchtvlees met de rest van de vulling en vul beide pompoenhelften ermee.
- Leg de twee helften op elkaar en wikkel er touw omheen zodat het op een rollade lijkt.
- Bak de pompoenrollade nog eens circa 20 minuten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 397 | Calorieën uit vetten 269 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 32g, Waarvan | 50% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 34% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 18g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen