Zalm Wellington

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Zalm Wellington

Een verrassende, makkelijke kerst. Dat had ik jullie een paar dagen geleden beloofd. Deze zalm Wellington maakt dat ook weer meer dan waar! Bij een Wellington denk je vaak aan de traditionele Beef Wellington. Ook een heerlijk kerstgerecht, maar iets minder makkelijk dan de zalm Wellington. Bovendien is de kans groot dat je gasten de zalm Wellington nog niet kennen! Lekker vers gebakken spinazie en een mooi stukje zalm verpakt als een cadeautje in een laagje bladerdeeg. Dat ziet er toch super feestelijk uit zo? Serveer hier bijvoorbeeld broccoli kroketjes als bijgerecht bij. Een heerlijke combinatie: zalm en broccoli!

Ingrediënten

  • 300 gram
  • zalmfilet
  • (2 lange smalle filets van circa 150 gram)
  • 400 gram
  • spinazie
  • 50 gram
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gram
  • panko
  • 2 el
  • crème fraîche
  • 1 rol
  • bladerdeeg
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (uitgeperst)
  • zwarte peper
  • snuf zout
  • scheutje olie

Benodigdheden

bakplaatkoekenpan

Instructies

binnenkant van de zalm Wellington
  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Zet de koekenpan op middelhoog vuur. Giet olie in de pan en fruit de knoflook lichtjes.
  3. Voeg de spinazie toe en blijf goed omscheppen zodat het niet verbrandt. Je zult waarschijnlijk de spinazie beetje bij beetje in de pan moeten doen omdat het rauw nogal volumineus is.
  4. Roer de crème fraîche er doorheen zodra de spinazie is geslonken.
  5. Haal de spinazie van het vuur en roer de panko en Parmezaanse kaas er doorheen.
  6. Snijd het bladerdeegvel doormidden en leg op elk van de vellen een stuk zalm in het midden. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel op de zalm de spinazie. Het is niet erg als er wat naast valt.
  8. Vouw de lange zijden van het bladerdeegvel over elkaar. En rol de korte zijden naar binnen. Druk de naden voorzichtig aan met je vingers zodat ze niet open gaan.
  9. Draai de pakketjes om zodat de naden aan de onderkant zitten.
  10. Met een scherp mes maak je diagonale inkepingen in de zalm Wellington.
  11. Eventueel bestrijk je het bladerdeeg nog met een losgeklopt ei.
  12. Bak de zalm Wellingtons in circa 20 minuten gaar.
9 mensen willen het maken
4 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

4 responses to “Zalm Wellington

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *