Zalm Wellington

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een verrassende, makkelijke kerst. Dat had ik jullie een paar dagen geleden beloofd. Deze zalm Wellington maakt dat ook weer meer dan waar! Bij een Wellington denk je vaak aan de traditionele Beef Wellington. Ook een heerlijk kerstgerecht, maar iets minder makkelijk dan de zalm Wellington. Bovendien is de kans groot dat je gasten de zalm Wellington nog niet kennen!
Lekker vers gebakken spinazie en een mooi stukje zalm verpakt als een cadeautje in een laagje bladerdeeg. Dat ziet er toch super feestelijk uit zo? Serveer hier bijvoorbeeld broccoli kroketjes als bijgerecht bij. Een heerlijke combinatie: zalm en broccoli!

Zalm Wellington

Zalm Wellington

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram zalmfilet (2 lange smalle filets van circa 150 gram)
  • 400 gram spinazie
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gram panko
  • 2 el crème fraîche
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • zwarte peper
  • snuf zout
  • scheutje olie

Benodigdheden

bakplaat koekenpan

Instructies

binnenkant van de zalm Wellington
  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Zet de koekenpan op middelhoog vuur. Giet olie in de pan en fruit de knoflook lichtjes.
  3. Voeg de spinazie toe en blijf goed omscheppen zodat het niet verbrandt. Je zult waarschijnlijk de spinazie beetje bij beetje in de pan moeten doen omdat het rauw nogal volumineus is.
  4. Roer de crème fraîche er doorheen zodra de spinazie is geslonken.
  5. Haal de spinazie van het vuur en roer de panko en Parmezaanse kaas er doorheen.
  6. Snijd het bladerdeegvel doormidden en leg op elk van de vellen een stuk zalm in het midden. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel op de zalm de spinazie. Het is niet erg als er wat naast valt.
  8. Vouw de lange zijden van het bladerdeegvel over elkaar. En rol de korte zijden naar binnen. Druk de naden voorzichtig aan met je vingers zodat ze niet open gaan.
  9. Draai de pakketjes om zodat de naden aan de onderkant zitten.
  10. Met een scherp mes maak je diagonale inkepingen in de zalm Wellington.
  11. Eventueel bestrijk je het bladerdeeg nog met een losgeklopt ei.
  12. Bak de zalm Wellingtons in circa 20 minuten gaar.

4 responses to “Zalm Wellington

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *