Flespompoen ‘rollade’

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd50 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een van de klassieke kerstgerechten is toch wel de rollade. Gemaakt van kalkoen, kip of varkensvlees staat 'ie vaak op tafel. Dit jaar doen we dat even helemaal anders. Een rollade, maar dan helemaal vegetarisch. Oké voor de puristen, het is misschien niet 100% hetzelfde als een rollade, maar zo op je tafel lijkt het precies een traditionele rollade. Gevuld met allerlei lekkers als brie, granaatappel en spinazie ziet het er prachtig uit én is het een feestje in je mond.

Deze rollade is vegetarisch, glutenvrij en caloriearm. Wat ik bovendien leuk vind is dat het meteen lekker veel groenten bevat en daarmee een vrij licht kerstgerecht is.

Flespompoen ‘rollade’

Flespompoen ‘rollade’

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd50 minuten
  • Totale benodigde tijd50 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 medium - grote flespompoen
  • 300 gram spinazie
  • 150 gram gepelde walnoten
  • 150 gram granaatappelpitjes
  • 100 gram brie
  • zwarte peper
  • snuf zout

Benodigdheden

  • touw
  • groot, scherp mes

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Snijd de pompoen in de lengte doormidden en schep de zaadjes en draadjes eruit.
  3. Leg de twee helften met de onderkant naar beneden op het rooster van je oven en rooster zo 30 minuten.
  4. Maak intussen de vulling door de brie in kleine stukjes te snijden en te mengen met de spinazie, walnoten en granaatappelpitjes.
  5. Haal de pompoen voorzichtig uit de oven en kruid de binnenkant in met peper en zout.
  6. Schep het pompoen vruchtvlees uit de pompoen en laat circa 3 centimeter zitten zodat de pompoen stevig blijft.
  7. Meng het vruchtvlees met de rest van de vulling en vul beide pompoenhelften ermee.
  8. Leg de twee helften op elkaar en wikkel er touw omheen zodat het op een rollade lijkt.
  9. Bak de pompoenrollade nog eens circa 20 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *