Garnalencocktail met mango en avocado
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Ken je klassiekers. Een klassiek kerst voorgerecht is toch wel de garnalencocktail. Garnalen op een bedje van knapperige sla in een chique cocktailglas. Ik gaf deze klassieker een beetje een twist die bovendien zwangerschapsproof* is. De frisse, zoete mango en de smeuïge avocado maken het een feestje voor je smaakpapillen.
*wanneer je voorverpakte garnalen gebruikt, dien je de garnalen goed te verhitten, ook als ze gaar zijn.
Garnalencocktail met mango en avocado
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram gekookte gepelde garnalen
- 1 tl piri piri kruiden
- 1 mango
- 1 avocado
- 1 krop romaine sla
- sap van 1 limoen
- snufje zout
Benodigdheden
- 4 cocktailglazen
Instructies
- Marineer de garnalen met de kruiden en een eetlepel olie. Bak ze kort en laat ze afkoelen.
- Schil de mango en snijd in kleine blokjes (circa 2 x 2 cm).
- Pureer de avocado met de limoensap en zout.
- Schep de garnalen, mango en avocado door elkaar.
- Was de sla en snijd de achterkant eraf.
- Verdeel de sla over de glazen en maak af met de garnalen-mango mix.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 199 | Calorieën uit vetten 72 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 13% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 7% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik was erg geïnteresseerd in dit recept maar denk dat ik toch een andere variant kies.
Je schrijft “ De frisse, zoete mango en de smerige avocado maken het een feestje voor je smaakpapillen”…
Of bedoel je wat anders ;-)
Dank voor het delen, fijne dagen!
Oeps, typo, smeuïg moest daar staan ;-).
Hallo Judith,
Ik wil dit maken alleen ga ik het recept wat aanpassen. De Piri piri ga ik niet gebruiken. En omdat ik Hollandse garnalen gebruik ga ik die niet bakken maar wel wat marineren in limoensap.
Klinkt heerlijk. Leuke variatie!