Geroosterde havermout met pompoenpitten en kaneel
- Door Judith Pagrach
- Nederlands, Overig
- voor 20 personen
- Voorbereidingstijd3 minuten
- Kooktijd7 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
's Ochtends begin ik mijn dag graag met yoghurt vers fruit en het liefste nog een andere topping. Ik heb al een paar typen granola met jullie gedeeld, maar per toeval ontdekte ik dat geroosterde havermoutvlokken ook erg lekker zijn. De kaneel zorgt voor zoetheid in combinatie met honing. De pompoenpitten en amandelen geven een extra bite. Heb jij al eens geroosterde havermout geprobeerd?
Geroosterde havermout met pompoenpitten en kaneel
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd3 minuten
- Kooktijd7 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 20 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 450 gram grove havermoutvlokken
- 2 el kaneelpoeder
- 2 el honing
- 100 gram pompoenpitten
- 100 gram amandelschaafsel
Benodigdheden
- bakplaat bekleed met bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Meng in een kom alle ingrediënten.
- Leg het mengsel op de bakplaat en spreid dit goed uit.
- Bak de havermout gedurende 7 minuten.
- Haal de plaat uit de oven en laat het goed afkoelen. Bewaar in een weckpot of andere vershouddoos.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 148 | Calorieën uit vetten 51 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 6g, Waarvan | 9% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 4% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen