Gevulde bolcourgette met Hollandse garnalen
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Heb je ze al in de winkels gespot? Die schattige bolcourgettes? Ineens liggen ze overal en dat komt goed uit, want zo kon ik gevulde bolcourgette maken met Hollandse garnalen! Ik maakte al eerder gewone gevulde courgette met tonijn bijvoorbeeld.
Vrolijk gevulde bolcourgettes
Op de een of andere manier vind ik de bolcourgettes nét even wat vrolijker en bij uitstek geschikt om te vullen. Dit keer ook weer een simpele, zomers vulling. Zoals je ziet, je hebt maar een paar ingrediënten nodig! We maakten een vulling van Hollandse garnalen, lekker zoete tomaatjes, bieslook en crème fraîche. Je eet de gevulde bolcourgettes als hoofdgerecht of als bijgerecht. Ultieme no-waste tip: de binnenkant van de courgette gebruik je voor dit recept niet, maar kun je prima gebruiken in bijvoorbeeld een courgettesoep.
Gevulde bolcourgette met Hollandse garnalen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 bolcourgettes
- 250 gram trostomaten (fijngehakt)
- 100 gram Hollandse garnalen
- 100 gram crème fraîche
- 1 el fijngehakte bieslook
- zwarte peper
Benodigdheden
- bakplaat
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Snijd het kapje van de bolcourgettes.
- Hol de courgettes met een lepel uit. Houd aan alle randen circa 1 cm over zodat de courgette stevig blijft. Leg ze op de bakplaat (inclusief kapjes en bak 20 minuten.
- Hak de tomaten en laat zoveel mogelijk uitlekken, zodat er weinig tot geen vocht bij zit.
- Meng de tomaten, fijngehakt bieslook, crème fraîche en garnalen in een kommetje en breng op smaak met zwarte peper. Zet dit apart tot de courgettes gaar zijn.
- Haal de courgettes uit de oven en vul ze met het mengsel. Plaats eventueel de kapjes er weer op.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 190 | Calorieën uit vetten 96 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 11g, Waarvan | 17% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 30% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen