Goed gevulde omelet met forel, doperwten en munt
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Een omelet als diner? Ja hoor! Deze omelet lijkt misschien een beetje op een frittata, omdat de omelet zo goed gevuld is. Je vindt er spinazie in, maar ook doperwten, munt en gerookte forel. Het is voor mij een heerlijke lente omelet met de frisse, groene kleuren van de groenten en de frisse smaken van de munt en crème fraîche.
Om de omelet extra luchtig te krijgen, heb ik een trucje wat ik graag met je deel: voeg wat bruisend water toe aan je ei. Het is maar een heel klein beetje, maar het zorgt ervoor dat je omelet nét dat beetje extra luchtig is. Als je je afvraagt waarom de omelets en roereieren in een restaurant of hotel anders smaken dan bij jou thuis, voila. Probeer maar eens! Uiteraard kunt je de gevulde omelet met wat je maar wil. In plaats van munt en forel, kun je bijvoorbeeld ook verse dille en gerookte zalm proberen. Ook lekker!
Goed gevulde omelet met forel, doperwten en munt
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 6 eieren
- 125 gram gerookte makreelfilet
- 250 gram doperwten (uit de vriezer)
- 100 gram verse bladspinazie
- 75 gram crème fraîche
- 1/4 tl gedroogde dille
- 4 takjes verse munt
- flinke snuf zeezout
- flink wat zwarte peper
- scheutje olijfolie
- optioneel: 2 el bruisend water
Benodigdheden
- garde
- koekenpan met deksel
Instructies
- Laat de erwten ontdooien in de magnetron (of eventueel in een pannetje).
- Breek de eieren in een grote kom en klop met de garde op. Breng op smaak met peper, zout en dille.
- Als je bruiswater in je omelet gebruikt voor een extra luchtige omelet, kun je deze nu bij de omelet gieten.
- Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan. Voeg de spinazie toe en bak deze enkele minuten terwijl je de spinazie omschept.
- Voeg het eimengsel toe en draai het vuur laag. Voeg na 2 minuten de erwten toe.
- Plaats de deksel op de pan en bak gedurende circa 8-10 minuten.
- Snijd intussen de munt fijn en breek de gerookte forel in grove stukken.
- Draai het vuur uit en haal de pan van het fornuis.
- Ganeer de gevulde omelet met de grove stukken gerookte forel, de munt en een paar dotjes crème fraîche.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 489 | Calorieën uit vetten 281 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 31g, Waarvan | 48% | |
Verzadigde vetzuren 11g | 54% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 12g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen