Gezondere Twix (met zoete aardappel)
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 20 personen
- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
Een tijdje geleden schreef ik een review over het boek Zoete Aardappel van Colette Dike. Het recept wat ik toen maakte was de 'Twix' van zoete aardappel. Een bijzonder recept waarbij je de zoete aardappel wel nog proeft, maar dan in een zoete in plaats van een hartige setting. Vandaag deel ik eindelijk het recept voor deze gezondere Twix van zoete aardappel met jullie. Ik ben benieuwd of jij weleens een zoet recept hebt geprobeerd met zoete aardappel!
Gezondere Twix (met zoete aardappel)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
voor 20 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- bodem:
- 100 gram havermoutvlokken
- 100 gram rauwe cashewnoten
- 3 el kokosolie
- 50 gram amandelmeel (in het origineel wordt kokosmeel gebruikt)
- 10 medjool dadels
- vulling:
- 500 gram zoete aardappels
- 4 medjool dadels
- topping:
- 150 gram pure chocolade
Benodigdheden
- bakblik 20 x 20 cm bekleed met bakpapier
- staafmixer
- kookpan
- steelpan
Instructies
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Kook de zoete aardappelblokjes in enkele minuten gaar.
- Giet de aardappels af en druk het vocht er voorzichtig uit met een theedoek.
- Doe 1 el kokosolie in de steelpan en rooster de havermout totdat deze bruint.
- Meng de cashewnoten, meel, dadels, 1 el kokosolie en de geroosterde havermout met behulp van de staafmixer.
- Verdeel het notenmengsel over de bodem van het bakblik. Zet dit in de vriezer of koelkast en maak intussen de vulling.
- Pureer de zoete aardappel samen met de 3 dadels. Haal het bakblik uit de vriezer of koelkast en verdeel het zoete aardappel mengsel over de bodem.
- Smelt de chocolade au-bain marie of in de magnetron. Giet de chocolade over de bovenkant en smeer uit met een lepel. Zet het geheel 1 uur in de vriezer en snijd vervolgens vierkantjes.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 191 | Calorieën uit vetten 77 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 14% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 21% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Dit lijkt mij heerlijk!