Glutenvrije poffertjes maken
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Poffertjes zijn superlekker en typisch Nederlands. Kleine, luchtige pannenkoekjes. Als kind heb je ze vast weleens gegeten. Het lekkerste met boter en poedersuiker en vaak kon je die dan op de kermis of bij zo'n gebakkraam kopen. Zelf poffertjes maken is ook hartstikke leuk! Misschien denk je dat het poffertjesseizoen voorbij is. Maar wat mij betreft niet hoor. Sterker nog, ik maakte een paasvariant van glutenvrije poffertjes.
Poffertjesplaat
Ga je ook aan de slag met poffertjes? Houd dan vooral mijn Instagram-kanaal in de gaten want vanaf 1 tot en met 5 april 2021 maak je kans op een elektrische poffertjesplaat en dat werkt echt mega goed voor het maken van poffertjes!
Glutenvrije poffertjes maken
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 125 gram boekweitmeel
- 150 ml lauwwarme (plantaardige) melk
- 1 tl kristalsuiker
- 1 zakje gist
- 2 eieren
- snufje zout
- (plantaardige) boter om de poffertjesplaat in te vetten
- Toppings: volvette kokosmelk + lemon curd
Benodigdheden
- poffertjesplaat (voor op het fornuis of een elektrische poffertjesplaat)
- grote mengkom
- garde
- spuitflesje
Instructies
- Meng in een kleine kom of beker de gist met suiker en lauwwarme melk. Zet 10 minuten apart tot het begint te schuimen.
- Meng boekweitmeel en zout. Voeg het gistmengsel toe, gevolgd door de eieren en klop tot een egaal beslag.
- Laat het beslag afgedekt met een theedoek op een tochtvrije plek 45 minuten - 1 uur rijzen.
- Verhit de poffertjesplaat en smeer de kuiltjes in met boter. Doe het beslag in een spuitflesje.
- Vul elk van de rondjes en laat ze garen aan 1 kant (circa 1,5 minuut). Keer ze dan om met bijvoorbeeld een cocktailprikker (gebruik bij voorkeur hout om je plaat niet te beschadigen).
- Gaar ze ook aan de andere kant.
- Leg de poffertjes op een bord.
- Klop met een handmixer of staafmixer de kokosroom op en schep dit op de poffertjes, samen met de lemon curd.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 225 | Calorieën uit vetten 50 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 6g, Waarvan | 9% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 11% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik zag dat er 16 beoordelingen waren met weinig sterren, dus ik dacht, ik ben benieuwd wat mensen erover te zeggen hebben want er lijkt mij niks mis met het recept. Maar toen klikte ik op beoordelingen en kennelijk ga je dan niet naar de beoordelingen maar geef je gelijk een aantal sterren en wordt dat beschouwt als officiële beoordeling en dat kan je dan niet veranderen. Ik drukte (op mn telefoon) willekeurig ergens op de sterren denk ik en nou heb je 17 negatieve beoordelingen! Waarschijnlijk niet eens een echte weerspiegeling van wat mensen ervan vonden.