Gözleme met gehakt, feta en peterselie
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd30 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
Voordat we op huwelijksreis gingen liepen we op een zaterdag gezellig door Utrecht en kwamen we uit op de Swan Market op het Vredenburg. Daar aten we de meest heerlijke gözleme bij een foodtruck. Gözleme zijn een soort Turkse pannenkoeken of wraps met een lekkere vulling erin. Dat kan een vulling zijn met feta, spinazie en peterselie, maar ook een met bijvoorbeeld aardappels. Ik maakte mijn gözleme met een lekker vulling van kipgehakt, feta en peterselie. En natuurlijk de nodige kruiden voor de authentieke smaak.
Gözleme met gehakt, feta en peterselie
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd30 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- Deeg:
- 280 gram witte tarwebloem
- 75 ml water
- 120 gram volle yoghurt
- snuf zout
- Vulling:
- 1 sjalotje (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 300 gram kipgehakt (of ga voor runder- of lamsgehakt)
- 3 el tomatenpuree
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/8 tl zwarte peper
- 150 gram fetakaas
- 15 gram platte peterselie (fijngehakt)
Benodigdheden
- koekenpan
- grillpan (of gebruik de koekenpan)
- deegroller
- keukenmachine met deeghaak (optioneel)
Instructies
- Meng de bloem, yoghurt, water en zout in de keukenmachine tot een deeg. Heb je geen keukenmachine, doe dit dan met de hand. Maak er een mooie deegbal van. en laat het in de kom, op het aanrecht rusten.
- Maak intussen de vulling.
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Fruit het sjalotje en de knoflook en voeg het gehakt toe.
- Bak het gehakt rul en voeg vervolgens paprikapoeder, komijn, tomatenpuree en zwarte peper toe. Bak enkele minuten en draai dan het vuur uit.
- Verkruimel de fetakaas en meng door het gehakt heen, gevolgd door de fijngesneden peterselie.
- Verdeel het deeg in 4 stukken.
- Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg dun uit.
- Zet de grillpan op hoog vuur en leg hier het deeg op. Leg op één helft de vulling en houd daarbij de randen vrij. Klap de gözleme dicht.
- Bak de gözleme circa 3 minuten en draai hem dan voorzichtig om. Bak ook aan de andere kant in enkele minuten gaar.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 801 | Calorieën uit vetten 265 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 29g, Waarvan | 45% | |
Verzadigde vetzuren 13g | 66% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 9g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Meestal haak ik af als ik in een recept lees dat ik zelf het deeg moet maken, maar voor dit recept stap ik over mijn zelf-deeg-maken-angst heen. Lijkt me veel te lekker om niet te uit te proberen!
Ah, wat leuk om te horen en ik voel me vereerd dat je voor dit recept zelf je deeg gaat maken :-). Laat je weten hoe je het vond? Ik ben benieuwd!
Met een keukenmachine op het aanrecht is deeg zo klaar! Het lijkt veel werk, maar als je de keukenmachine laat mixen, kun je ondertussen andere dingen doen :)