Griekse bowl met vegetarische gehaktballen

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Hoe gezellig ziet deze makkelijke maaltijd eruit? Het is geen Griekse salade, maar een bowl met de smaken van de Griekse keuken.

Grieks koken, dat doe ik graag. En nog een bonuspunt als het snel op tafel staat. Daar zijn bowls perfect voor: ze zijn makkelijk te maken, veelzijdig en in kleine porties. Bonuspunt is dat je het makkelijk onderweg kunt eten, of languit op de bank met je favoriete serie aan.

Extra smaken

Ik maakte deze vegetarische Griekse bowl met tomaatjes, paprika, olijven en citroen. De vegetarische balletjes gehakt maken dit recept helemaal af. Maar je kunt deze bowl natuurlijk naar wens maken! Voeg bijvoorbeeld nog wat feta, komkommer in plakjes of een rode ui in halve ringen toe.

Of je maakt een tzatziki met wat Griekse yoghurt en komkommer. Dat blijft toch het lekkerst bij Griekse maaltijden: al helemaal als je het op authentieke manier bereidt, met verse ingrediënten.

Snelle Griekse maaltijd

Een andere variant op dit heerlijke Griekse gerecht proberen? Eerder maakte ik deze Griekse bowl met orzo, gemarineerde kip en yoghurtsaus. Vervang de kip bijvoorbeeld door een vegetarische variant om het een plantaardig te maken.

Meer van mijn Griekse recepten vind je hier.

Griekse bowl met vegetarische gehaktballen

Griekse bowl met vegetarische gehaktballen

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram gekookte orzo of quinoa
  • 200 gram cherry tomaten
  • 1 paprika
  • 12 kalamata olijven
  • 6 artisjokharten
  • 1 (biologische) citroen
  • 1 tl grof gesneden munt
  • 1 tl grof gesneden platte peterselie
  • 200 gram (vegetarisch) gehakt
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 tl tijm
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  •  koekenpan

Instructies

  1. Meng het gehakt met oregano, tijm en paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout.
  2. Rol er circa 12 balletjes van en bak in de koekenpan in een scheutje olie.
  3. Snijd de paprika in kleine blokjes en halveer de cherry tomaten.
  4. Verdeel op de bodem de orzo of quinoa en leg hier de gehaktballetjes, cherry tomaten, paprika, olijven en artisjok op. Maak af met de verse kruiden en citroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *