Pindakaas-chocolade ijsjes

  • voor 8 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Als kind was ik dol op de Reese's peanut butter cups. Deze ijsjes hebben precies deze smaak, en zijn zelfs best gezond! Je maakt ze met slechts een paar ingrediënten.

Pindakaas en chocolade: een gouden combinatie

IJs maken is helemaal niet zo moeilijk, en al helemaal de moeite waard als ze zo heerlijk smaken! Je kent vast de combinatie van pindakaas en hagelslag op brood. Dit is precies die combinatie, maar dan in de vorm van een ijsje. De rijke pure chocolade en pindakaas, gemengd met slagroom, is een verwennerij voor elke ijsliefhebber.

Vegan ijsje

Je kunt dit recept voor pindakaas-chocolade ijsjes ook veganistisch maken. Vervang dan de yoghurt door plantaardige yoghurt en de slagroom door kokosmelk. Net zo lekker!

En schep jij je ijsje liever in een hoorntje? Ook dan heb ik het perfecte recept voor je. Je maakt het pindakaas-chocolade ijs (zonder ijsmachine) makkelijk en snel. De romige basis is daarnaast ook glutenvrij, lactosevrij en vegan.

Pindakaas-chocolade ijsjes

Pindakaas-chocolade ijsjes

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 8 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 100 ml slagroom
  • 100 gram pindakaas (100% pinda)
  • 50 gram pure chocolade in stukken
  • 2 el maple syrup

Benodigdheden

  • ijslollyvormpjes

Instructies

  1. Meng alle ingrediënten in een mengkom tot een gladde massa.
  2. Spuit met een spuitzak of schep met een lepel het beslag in de ijslollyvormpjes.
  3. Zet minstens 1,5 uur in de vriezer of totdat het ijs stevig is. Garneer eventueel met gesmolten chocolade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *