Groene doperwtensoep met munt
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd20 minuten
Dit recept maakte ik omdat ik een overschot had aan diepvriesdoperwten. In het kader van besparen was het ook nog eens een keer een topper, want je hebt er bar weinig voor nodig! De witte wijn maakt de soep net wat frisser. Je kunt hier gewoon een restje droge witte wijn voor gebruiken. Ik heb standaard een fles "kookwijn" staan in mijn koelkast: een wijn die te oud is om zo te drinken, maar nog prima is om mee te koken. Niet weggooien dus, die restjes wijn!
Groene doperwtensoep met munt
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 700 gram (diepvries)erwten
- 1 prei
- 1.5 liter kokend water
- 100 ml witte wijn (optioneel)
- 1 bouillonblokje
- 1 takje munt (bladeren grofgehakt)
- 1/4 tl dragon
- peper en zout
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- staafmixer
- grote pan
Instructies
- Snijd de prei in ringen.
- Zet de pan op hoog vuur en giet er een scheutje olijfolie in. Bak hier de prei in totdat deze zachter wordt (3 minuten). Blus af met wijn.
- Doe nu de doperwten erbij, samen met alle overige ingrediënten.
- Kook gedurende 12 minuten.
- Pureer nu tot een gladde soep en serveer direct.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 210 | Calorieën uit vetten 40 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 4g, Waarvan | 6% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 3% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen