Groentetaart in spiraalvorm
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd35 minuten
Het meeste werk zit bij deze taart in het 'knutselen'. Oftewel de groenten in spiraalvorm plaatsen. Moeilijk is het zeker niet! En als je ziet wat een prachtig resultaat je ermee krijgt, is het zeker de moeite waard. Het laagje ricotta zorgt voor een lekker smaakelement, maar zorgt er ook voor dat je makkelijker de groente linten kunt neerzetten. De linten kun je maken met een zogenaamde mandoline of gewoon met een kaasschaaf. Eet bij dit lekkere groentetaartje bijvoorbeeld een groene salade of eet hem als lunch!
Groentetaart in spiraalvorm
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd35 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 5 blaadjes bladerdeeg
- 1 courgette
- 1 winterpeen
- 1 zoete aardappel
- 1/4 tl gedroogde tijm
- 1/4 tl gedroogd salieblad (of rozemarijn)
- 1 tl olijfolie
- 175 gram ricotta
- rasp van 1/2 biologische citroen
- snuf zwarte peper
- 1 takje verse basilicum
Benodigdheden
- ronde ovenschaal met een diameter van ca. 19 cm
- kaasschaaf of mandoline
- grote kom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C
- Laat de bladerdeegvellen even ontdooien zodat je ze zometeen kunt vormen naar de schaal.
- Schil de zoete aardappel en de wortel en was de courgette goed. Snijd met de kaasschaaf of met een mandoline lange dunne linten. Leg de linten in de kom en besprenkel met olijfolie. Strooi de tijm en salie er overheen en meng (met je handen of een tang) zodat op alle linten olie en kruiden verspreid zitten.
- Haal intussen de blaadjes van het basilicumtakje af en scheur de blaadjes in grove stukken. Meng met de citroenrasp en peper door de ricotta heen.
- Bekleed de ovenschaal met bladerdeeg en bedek de bodem vervolgens met het ricotta mengsel.
- Pak vervolgens een lint en draai deze rond. Zet deze precies in het midden neer en druk in het ricotta mensgel. Zo blijft het stevig staan en is het makkelijker om de taart te maken.
- Werk vanuit het midden en wikkel telkens een lint om het vorige lint. Dit hoef niet supernetjes, zo lang het maar strak is zodat alles blijft staan.
- Bak het groentetaartje vervolgens 20 minuten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 699 | Calorieën uit vetten 230 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 43g, Waarvan | 66% | |
Verzadigde vetzuren 15g | 75% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 21g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Wat een prachtige hartige taart!
Deze wil ik de volgende keer dat vrienden komen eten op tafel laten pronken :)
Superlekker!
Ik heb nog gerookte zalm toegevoegd en geroosterde sesamzaadjes!
Geslaagd!!
Bedankt!
Leuk om te horen en goede tip van de zalm :-)!