Valentijns bonbons (inclusief het tempereren van chocolade)

 • voor 16 personen
 • Totale benodigde tijd2 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Vorig jaar met Valentijnsdag maakten we zelf bonbons. Heel erg leuk om te doen, en als je de instructies volgt krijg je lekkere bonbons met een knapperige, glanzende chocolade buitenkant en een zachte witte chocolade vulling met aardbei. Wat belangrijk is bij het maken van bonbons is het tempereren van de chocolade. Dit zorgt ervoor dat je chocolade knapperig wordt en zijn glans behoudt. Doe je dit niet? Dan smaakt het alsnog prima, maar loop je het risico dat je bonbons niet hard wordt of er dof uit ziet. Devon vertelde jullie al eerder over het werken met chocolade, dus als je hier meer over wilt weten, inclusief het au-bain marie verwarmen, lees dan eerst even zijn artikel. Uiteraard kun je de vulling gebruiken die je zelf lekker vindt! Maak bijvoorbeeld een pure ganache, melkchocolade ganache of vul ze met een zelfgemaakte notenpasta. Happy Valentine's day!

Valentijns bonbons (inclusief het tempereren van chocolade)

Valentijns bonbons (inclusief het tempereren van chocolade)

Aanpassen porties:

voor 16 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 200 gram chocolade naar keuze
 • 50 ml slagroom
 • 100 gram witte chocolade
 • 2 aardbeien

Benodigdheden

 1. au bain marie pan (of pan en rvs kom die in de pan past)
 2. chocolade- of suiker thermometer
 3. mal voor de bonbons
 4. schraper
 5. steelpan
 6. zeef

Instructies

 1. Vul de pan met water en zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt. Anders gaat je chocolade zo meteen klonten.
 2. Zet de pan op een middelhoog vuur en doe de helft van de chocolade in de kom. Hang de thermometer erin en houdt deze goed in de gaten. Zorg ervoor dat het niet boven de 45 C komt. Is de 45 C bereikt? Dan haal je de pan van het vuur en voeg je de rest van de chocolade toe. Roer goed door zodat het smelt en blijf met de thermometer de temperatuur in de gaten houden. Is de chocolade 32 C? Dan is deze klaar en kun je de mal vullen. Houdt de mal ondersteboven boven een kom zodat de overtollige chocolade eruit kan druipen. Je wil zo meteen een dun laagje chocolade aan de buitenkant van de bonbons. Met een schraper schraap je de bovenkant van de mal schoon.
 3. Zet de mal een half uur 1a een uur in de koelkast om uit te harden. Intussen kun je de ganache maken.
 4. Verwarm in de steelpan op laagvuur de slagroom en voeg de witte chocolade toe. Prak twee aardbeien en haal deze door een zeef. Het sap kun je door de ganache mengen voor een mooie roze kleur en een subtiele aardbeiensmaak.
 5. Haal de bonbons uit de koelkast en vul ze met ganache. Zet de bonbons weer een half uur terug in de koelkast om op te stijven.
 6. Verwarm de chocolade weer tot 32 C en maak de bonbons hiermee dicht. Laat ze een uur opstijven en... geniet!

Een reactie op “Valentijns bonbons (inclusief het tempereren van chocolade)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *