Winterse wildstoofpot

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Winterse wildstoofpot

Af en toe vinden we het heerlijk om in de groothandel te lopen. Je kunt er vaak hele bijzondere dingen kopen, die je bij je plaatselijke supermarkt wat lastiger kunt krijgen. Zo kochten we laatst kreeften waarover ik je binnenkort sowieso meer over vertel (en een filmpje laat zien!). Daarnaast kochten we hazenbout. Op aanraden van de slager aldaar die ons ook meteen voorzag van wat tips. Het was dan ook zijn idee om er een stoofpotje mee te maken met port, jeneverbes en ontbijtkoek. Dit zorgt voor een lekker kruidig en zoet stoofpotje wat heel goed samen gaat met wild. Haas is overigens vrij sterk van smaak dus als je daarvan houdt helemaal prima, wil je het iets minder heftig? Gebruik dan bijvoorbeeld konijn of hert. Uiteraard kun je ook 'gewoon' runderlappen, riblappen of sukadelappen gebruiken. En heb je wat knolselderij over? Maak er dan een lekker stamppotje van!

Ingrediënten

  • 600 gram
  • wild
  • (bijvoorbeeld hazenbout of hert)
  • 1
  • ui
  • (gesnipperd)
  • 3
  • wortels
  • (in plakjes of blokjes gesneden)
  • 1/2 knolselderij
  • (in blokjes gesneden)
  • 500 ml
  • port
  • 400 ml
  • water
  • 1/4 tl
  • kaneel
  • 4 hele kruidnagels
  • 10
  • jeneverbessen
  • 10 hele
  • peperkorrels
  • snuf
  • zout
  • 4 plakken
  • ontbijtkoek
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

  1. (gietijzeren) braadpan

Instructies

  1. Zet de pan op middelhoog vuur en giet de olie erin. Fruit de ui en voeg het vlees toe en kruid dit in met zout. Braad het vlees aan alle kanten goed aan zodat het van buiten mooi is dichtgeschroeid.
  2. Blus af met port en voeg wortel, kaneel, kruidnagel, jeneverbessen, peperkorrels en water toe en breng aan de koek. Zodra het aan de kook is, draai je het vuur zacht en laat je het geheel, met de deksel op de pan sudderen.
  3. Laat je wildstoofpot 3 à 4 uur sudderen. Check af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit. Voeg op het einde knolselderij toe en kook dit 5 minuten mee.
  4. Breek de ontbijtkoek in kleine stukjes en roer dit door de stoofpot totdat het helemaal is opgelost.
  5. Serveer zo als maaltijd of serveer er bijvoorbeeld aardappel(puree) bij! En dat beetje port dat je over hebt? Dat drink je natuurlijk lekker op. Cheers!
11 mensen willen het maken
12 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *