Winterse wildstoofpot

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd3 uur en 30 minuten
  • Totale benodigde tijd4 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Af en toe vinden we het heerlijk om in de groothandel te lopen. Je kunt er vaak hele bijzondere dingen kopen, die je bij je plaatselijke supermarkt wat lastiger kunt krijgen. Zo kochten we laatst kreeften waarover ik je binnenkort sowieso meer over vertel (en een filmpje laat zien!). Daarnaast kochten we hazenbout. Op aanraden van de slager aldaar die ons ook meteen voorzag van wat tips. Het was dan ook zijn idee om er een stoofpotje mee te maken met port, jeneverbes en ontbijtkoek. Dit zorgt voor een lekker kruidig en zoet stoofpotje wat heel goed samen gaat met wild. Haas is overigens vrij sterk van smaak dus als je daarvan houdt helemaal prima, wil je het iets minder heftig? Gebruik dan bijvoorbeeld konijn of hert. Uiteraard kun je ook 'gewoon' runderlappen, riblappen of sukadelappen gebruiken. En heb je wat knolselderij over? Maak er dan een lekker stamppotje van!

Winterse wildstoofpot

Winterse wildstoofpot

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd3 uur en 30 minuten
  • Totale benodigde tijd4 uur
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 600 gram wild (bijvoorbeeld hazenbout of hert)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 3 wortels (in plakjes of blokjes gesneden)
  • 1/2 knolselderij (in blokjes gesneden)
  • 500 ml port
  • 400 ml water
  • 1/4 tl kaneel
  • 4 hele kruidnagels
  • 10 jeneverbessen
  • 10 hele peperkorrels
  • snuf zout
  • 4 plakken ontbijtkoek
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  1. (gietijzeren) braadpan

Instructies

  1. Zet de pan op middelhoog vuur en giet de olie erin. Fruit de ui en voeg het vlees toe en kruid dit in met zout. Braad het vlees aan alle kanten goed aan zodat het van buiten mooi is dichtgeschroeid.
  2. Blus af met port en voeg wortel, kaneel, kruidnagel, jeneverbessen, peperkorrels en water toe en breng aan de koek. Zodra het aan de kook is, draai je het vuur zacht en laat je het geheel, met de deksel op de pan sudderen.
  3. Laat je wildstoofpot 3 à 4 uur sudderen. Check af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit. Voeg op het einde knolselderij toe en kook dit 5 minuten mee.
  4. Breek de ontbijtkoek in kleine stukjes en roer dit door de stoofpot totdat het helemaal is opgelost.
  5. Serveer zo als maaltijd of serveer er bijvoorbeeld aardappel(puree) bij! En dat beetje port dat je over hebt? Dat drink je natuurlijk lekker op. Cheers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *