Hasselback kip met ricotta en spinazie

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Hasselback kip met ricotta en spinazie

Kennen jullie de filmpjes van Tasty al? Vast wel. Deze Facebookpagina is mateloos populair en ook ik kijk vaak gebiologeerd naar de filmpjes. Bij de Hasselback kip bleef ik net iets langer hangen. De hasselback aardappel kende ik al, maar wat een leuk idee om dat ook met een stukje kipfilet te doen! Het principe is heel simpel: je snijdt de kip in en vult die snedes met een lekkere vulling. Vervolgens in de oven en je hebt een heerlijk sappig stukje kip, met vulling en een knapperige bovenkant.  Uiteraard kun je heel lekker variëren met dit recept! Bijvoorbeeld een pijnboompitten feta vulling, of Boursin met kruiden. You name it! Bij deze hasselback kip eet je bijvoorbeeld een salade, gebakken aardappels of gepofte aardappels.

Ingrediënten

  • 2
  • kipfilets
  • 100 gram
  • verse (baby)spinazie
  • 75 gram
  • ricotta
  • 1/8 tl
  • zwarte peper
  • 2 el
  • geraspte cheddarkaas
  • scheutje
  • olijfolie
  • Optioneel: 1 el
  • broodkruim

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. ingevette ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet de olie in de pan.
  3. Bak de spinazie totdat deze helemaal klein geworden is. Draai het vuur uit en voeg ricotta en peper toe. Roer dit door de spinazie heen.
  4. Leg de kip op een snijplank en maak met een scherp mes per kipfilet circa 5 schuine incisies. Maak deze diep, maar niet zó diep dat je de kipfilet in stukken snijdt.
  5. Verdeel het spinaziemengsel over de kip en druk dit vooral goed in de incisies die je hebt gemaakt zodat je de kip echt vult.
  6. Als je broodkruim gebruikt (bij voorkeur panko, dit maakt het extra knapperig), strooi je dit er nu overheen. Dit kun je ook prima achterwege laten. Het is dan dus wel iets minder knapperig.
  7. Strooi tot slot de cheddar kaas er overheen en doe de kipfilets in een ovenschaal. Bak ze in ca. 20 minuten gaar met een mooie goudbruine topping!
154 mensen willen het maken
147 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

5 responses to “Hasselback kip met ricotta en spinazie

  • Yvonne

    Heerlijk! Ook de gezinsleden hebben genoten. Samen gegeten met de gevulde zoete aardappel.
    Volgens een ieder voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
  • Paula

    Ik heb dit twee keer gemaakt. De eerste keer samen met mijn zoon.
    Wij waren allebei erg blij met dit recept, maar ik heb wel meer spinazie genomen.

    De tweede keer heb ik wat salie )had ik nog liggen’ door de spinazie gedaan en de kip geserveerd met gebakken kriel met salie. Dat was weer erg lekker .

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *