Havermout repen met maar 4 ingrediënten
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 6 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Ik heb het even opgezocht, maar het is maar liefst 3 jaar geleden dat ik voor het laatst meedeed aan een Foodblogswap. Ik zal dus even kort uitleggen wat het concept is: elke maand kun je je opgeven om iets te maken van een andere foodblog. Iemand anders kookt vervolgens weer iets van jouw blog. Je kunt het recept helemaal volgen of er je eigen twist aan geven. De vorige keer, 3 jaar geleden dus, maakte ik snelle pizza broodjes. Ik kan je vertellen dat we die na de tijd ook nog regelmatig hebben gemaakt.
Easy Daily Food
Na 3 jaar vond ik het hoog tijd weer eens mee te doen. Ik kreeg dit keer de blog Easy Daily Food van Marijke toebedeeld. Marijke is een nieuwbakken moeder en kookt dus het liefste recepten die snel klaar zijn.Daarnaast is Marijke vegetariër, dus alles op haar blog is vegetarisch. Sinds kort eet ze daarnaast koolhydraatarm. Ik heb een recept van vóór die tijd uitgekozen: die voor de makkelijke en gezonde havermoutrepen. Niet koolhydraatarm, wel gezond. Bovendien, deze repen hebben slecht 4 ingrediënten! Origineel zat er naast havermout ook tarwebloem in, maar ik ging voor 100% havermout. Hiermee is de reep glutenvrij.
De repen zijn het lekkerste met de chocolade eroverheen. Dat zorgt voor net wat extra zoet :-). Deze gezonde en makkelijke havermoutrepen zijn een perfect tussendoortje, dus neem ze vooral mee naar werk of school!
Havermout repen met maar 4 ingrediënten
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 6 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram havermout
- 60 gram kokosolie
- 25 gram honing
- 1 tl vanille-extract
- optioneel: 50 gram pure chocolade
Benodigdheden
- kleine schaal (circa 10 x 15 cm) bekleed met bakpapier
- hakmolen, keukenmachine of blender
- steelpannetje
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 C.
- Maal de havermout fijn.
- Verwarm op een laag vuur de honing en kokosolie.
- Meng de havermout, kokosolie, honing en vanille en stort het in het bakblik.
- Strijk de bovenkant glad en bak in circa 20 minuten krokant.
- Maak met een mes meteen inkepingen als ze uit de oven komen zodat ze zometeen niet kruimelen als je ze snijdt.
- Smelt de chocolade in de magnetron en 'drizzle' er met een theelepel overheen. Laat de repen afkoelen en snijd daarna goed door.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 243 | Calorieën uit vetten 129 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 15g, Waarvan | 23% | |
Verzadigde vetzuren 11g | 54% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ziet er super leuk en lekker uit!
Het is erg lekker ! En heel simpel om te maken !
Helaas vielen ze bij mij uit elkaar.
Wij vonden het een droge hap, nu kijken hoe ik het kan verwerken in iets anders, weggooien met al die goede ingrediënten is geen optie😏
Jammer Jacoba! Je zou het nog kunnen gebruiken als een granola, door je yoghurt bijvoorbeeld.
Eenvoudig en snel te maken. Ik heb ze net iit de oven gehaald, maar volgens mij wordt het een crunchy granola!!!
Heb er cranberries door gedaan maar die werden keihard.
Nu snoep ik er omheen😁