Hot choc spoons zelf maken (leuk als cadeau of om zelf te drinken!)
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 12 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
Je kent ze vast wel: die mooie 'hot choc spoons'. Een blok chocolade op een houten lepel of stokje die je door je hete melk heen roert. Dan krijg je, juist ja, chocolademelk. Die hot choc spoons zien er altijd zo leuk uit! Toen ik ze laatst weer in de winkel zag, dacht ik, die gaan we thuis eens maken! Dat is namelijk helemaal niet zo moeilijk. Je hebt er maar een paar dingen voor nodig: chocolade naar keuze, een ijsblokjestray, houten ijslollystokjes (of houten lepels) en eventueel toppings naar keuze. Vervolgens maak je zelf de lekkerste hot choc spoons. Helemaal naar je eiegn smaak.
Leuk als cadeau
Ze zijn niet alleen leuk om zelf door je hete melk heen te roeren, maar ze zijn ook superleuk om cadeau te geven. Zeg nou zelf, jij zou deze toch ook wel willen krijgen? Dus leef je lekker uit en maak het zo gek als je wil! Ik ging voor pure chocolade met speculaaskruiden en een topping van schuddebuikjes en Tony's Chocolonely Salted Caramel met mini fudge blokjes en grof goud zeezout. Wat me ook heel lekker lijkt is witte chocolade met blauwe bessen poeder of witte chocolade en lavendel bijvoorbeeld. Weet jij al voor welke smaken je gaat :-)?
Hot choc spoons zelf maken (leuk als cadeau of om zelf te drinken!)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd45 minuten
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram chocolade naar keuze (ik koos Tony's Chocolonely Salted Caramel en 85% pure chocolade)
- toppings naar keuze bijvoorbeeld: schuddebuikjes - hagelslag - mini-marshmallows - sprinkles - choco balletjes - grof zeezout - gevriesdroogd fruit - mini fudge
Benodigdheden
- ijsblokjes tray
- 12 houten lepels of ijslollystokjes
- spuitzakje (of plastic diepvrieszakje)
- magnetronbestendige kommetjes (of verwarm de chocolade au bain marie)
Instructies
- Zet bij voorkeur de ijsblokjestray in de vriezer totdat je deze gaat gebruiken. Dan zijn je hot choc spoons zometeen sneller klaar.
- Verwarm de chocolade 30 seconde in de magnetron. Roer door met een metalen lepel. Herhaal totdat de chocolade gesmolten is.
- Lepel de chocolade in een spuitzakje of plastic zak en knip een puntje af. Verdeel de chocolade over de vakken van de ijsblokjestray. Vul de vakjes voor ongeveer 3/4 per vakje.
- Wanneer de chocolade begint te stollen zet je het stokje erin en strooi je de topping er overheen. Als je de ijsblokjestray in de vriezer hebt gehad, is dat vrijwel meteen. Is dat niet het geval? Laat enkele minuten staan en probeer dan opnieuw of je stokje blijft staan.
- Zet de tray een half uur in de koelkast.
- Beweeg de stokjes voorzichtig heen en weer om de hot choc spoons los te maken.
- Bewaar of los direct op in een beker hete melk. (niet alle 12 natuurlijk ;-))
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 80 | Calorieën uit vetten 40 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 5g, Waarvan | 8% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 15% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Hey, ik heb dit geprobeerd en het is super lekker! Ik heb wel een vraagje; hoe lang kan je deze spoons bewaren?
Hi Daphne, super! Je kunt ze in de koelkast zeker een week goed houden. Als je er geen toppings op hebt, nog wel langer :-)
Hoeveel melk moet ik bij 1 spoon doen?
wat je zelf lekker vindt, ik hou zelf ongeveer 250 ml aan.
Hoi, ik had er enkele gemaakt als test om als doopsuiker te geven. Maar ze slaan nu wat wit uit, terwijl het nog het nog maar een kleine week geleden is en ze in een afgesloten doos zaten… :( doe ik iets mis?
Waarschijnlijk heeft dit te maken met temperatuurschommelingen in huis. Hierdoor slaat chocolade wit uit. De chocolade is verder dan gewoon nog goed!