Hummus met koriander en limoen
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd10 minuten
Hummus is een Midden-Oosterse dip die wordt gemaakt van kikkererwten, knoflook en tahin (sesampasta). Op de reguliere hummus zijn inmiddels veel varianten. Dit is één van mijn favorieten, lekker fris door het gebruik van koriander en limoen. En uiteraard zitten er kikkererwten in, zonder kikkererwten geen hummus ;-). Tahin maakt de hummus helemaal af, inmiddels kun je dit bij de grotere supermarkten gewoon kopen. De hummus is lekker bij de borrel, bij de picknick of als bijgerecht bij het diner. Serveer met bijvoorbeeld pitabroodjes en een salade of (lams)worstjes. Eet jij ook weleens hummus? Wat is jouw favoriet?
Hummus met koriander en limoen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram kikkererwten (uit blik)
- 10 gram verse koriander
- 1/2 limoen
- 1 teentje knoflook
- 1 el tahin (sesampasta)
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1/2 tl komijnzaad
- snufje zout
Benodigdheden
- blender of staafmixer
Instructies
- Combineer alle ingrediënten en pureer ze tot een gladde puree.
- Verdeel de hummus op een bord en garneer eventueel met wat extra vergine olijfolie en een takje verse koriander.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 259 | Calorieën uit vetten 126 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 14g, Waarvan | 22% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 10% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 9g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Beste Judith,
Hummus is erg lekker en heel erg gezond en ook zeer populier in Midden-Oosten, maar ik heb een kleine opmerking en die is in plaats van koriander doen wij peterselie.
Tevens: ik ben een specialist op dit gebied.
Met v. groeten.
Abdo
Hi Abdo, bedankt voor je reactie en leuk om te weten! Deze variant met koriander en limoen in mijn eigen variant, gewoon omdat ik die smaken erg lekker vind :).
[…] zijn de kikkererwten denk ik echt mijn favoriet. Ik gebruik ze voor salades, door de couscous, om hummus mee te maken, als basis voor een hele maaltijd, voor een simpele curry en ga zo maar door. […]
Ik had geen verse koriander of peterselie in huis. Heb het met de gedroogde koriander gemaakt en ipv zout heb ik peper gebruikt.
Heerlijk. Bedankt. Zeer eenvoudig te maken.