Authentieke Indiase kip tandoori
- Door Judith Pagrach
- Indiaas
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
Kip tandoori origineel recept
Kun je geloven dat dit mijn allereerste kip tandoori van 'scratch' was? En dat voor iemand met Indiase 'roots'. Eigenlijk was ik verbaasd hoe makkelijk het is! Je kunt supermakkelijk zonder pakjes en zakjes zelf dit Indiase gerecht maken. Ik postte deze kip tandoori in 2014 voor het eerst. Toen had ik nog niet zo heel lang mijn blog. Inmiddels ben ik deze post in 2017 aan het updaten en vind ik het erg grappig om dit terug te lezen. Waarom? Inmiddels is het een van mijn 'signature dishes'. Zelfs zo veel dat we besloten om als huwelijksbedankje de gasten allemaal een potje van onze eigen tandoori kruiden mee te geven met de boodschap 'Thanks for spicing up our wedding'.
Kip tandoori uit de tandoor
Traditioneel wordt kip tandoori in een zogenaamde 'tandoor' gemaakt, een speciale Indiase klei-oven. Vandaar ook de naam 'tandoori'. Ik kan me voorstellen dat je niet zo even een tandoor hebt staan ;-). Ik niet tenminste. Maar, je kunt kip tandoori ook heel gemakkelijk thuis maken, in de 'gewone' oven. Met dit recept maak je een kruidenmengsel waar je zo'n 3 à 4 keer kunt doen. Het mooie is, dat je het kruidenmengsel heel lang goed kunt houden, omdat het droge kruiden zijn. De dag van tevoren marineer je de kip met het kruidenmengsel, yoghurt, citroen en wat knoflook. Op de avond zelf zet je het in de oven en klaar ben je! Zelf kip tandoori maken was nog nooit zo makkelijk.... Ben je dus op zoek naar een makkelijke maaltijd, dan is dit gerecht echt een topper.
Variatie op de kip tandoori
Wil je wat variatie? Maak dan met de kip tandoori deze fenomenale Indiase tosti :-)! Met die Indiase tosti stond ik zelfs in het Boodschappen magazine van een aantal grote supermarkten. Grappig hè?
Authentieke Indiase kip tandoori
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- Voor het kruidenmengsel:
- 5 el paprikapoeder
- 2 el korianderzaad (ketoembar)
- 2 el komijnzaad (djintan)
- 1 el gember
- 2 tl bruine basterdsuiker
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/2 tl kurkuma
- snufje zout
- Overige ingrediënten:
- 300 gram kipfilet in blokjes
- 150 gram Griekse yoghurt (0% vet)
- 1/2 citroen
- 1 teentje knoflook
Benodigdheden
Instructies
- Doe de kruiden in een potje. Doe de deksel op het potje en schud zodat de kruiden goed gemengd worden.
- Leg de blokjes kip in een afsluitbaar bakje en doe daar 1,5 el van het kruidenmengsel bij. Knijp de halve citroen uit boven het mengsel, pers het teentje knoflook en meng er doorheen. Als laatste schep je de yoghurt er doorheen. Roer het geheel goed door, sluit af en laatde kip minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Het liefste laat je het een hele nacht intrekken.
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Kiep het bakje in een ovenvaste schaal en zet 30-35 minuten in de oven.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 501 | Calorieën uit vetten 247 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 29g, Waarvan | 44% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 41% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 11g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 7g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik heb gelijk trek gekregen! Ik zet het gelijk op het menu.
:)
Haha, leuk Es :-)! Ik ga jouw naans ook zeker maken binnenkort.
Hey Judith, wat leuk dat je mijn naan recept hebt vermeld! En deze kip tandoori ziet er echt yummy uit :)
Hi Francesca, leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Jouw naan ziet er ook echt superlekker uit :-)!
[…] had ik me voorgenomen om iets voor het avondeten uit te kiezen, dus uiteindelijk besloot ik voor de Kip Tandoori te gaan. Het recept van Judith is supersimpel, dat sprak me wel aan omdat ik van Indiase gerechten […]
Wat leuk dat je mijn naan recept gevonden en genoemd hebt. Deze kip lijkt me heerlijk zeg. Inderdaad lekker in combinatie met naan.
Hi Tessa, de naans staan nog steeds hoog op mijn lijstje om te maken :). Ik vind zelf bij kip tandoori naans echt het allerlekkerste :-D.
Hi Judith,
Ik wil je recept graag een keer gaan proberen. Ik vraag me af, je marineert de kip met 1,5 eetlepel kruiden. Wat doe je met de overige kruiden?
Bedankt !
Hi Christa, zelf maak ik altijd een gehele portie kruiden en doe deze dan in een weckpotje of andere goed afsluitbare pot. Omdat het droge kruiden zijn, kun je het mengsel superlang bewaren. Handig als je dan weer eens tandoori wil maken, dan heb je het kruidenmengsel al :-).
‘k Ben heel benieuwd, het staat in de koelkast om vanavond in de oven te schuiven….
Oooh, spannend! Eet smakelijk en ik hoor wel hoe het was :-).
Heerlijk recept. Gluten vrij. Super, mijn clienten vinden het helemaal toppie. Staat bijna weekelijks op het menu
Leuk om te horen Esther :)!
Ziet er heerlijk en gemakkelijk uit. Moeten de komijn en koriander zaadjes gemalen zijn of heel?
Hi Loes, het liefste gemalen. Je kunt de kruiden of gemalen kopen of ze zelf malen in een hakmolen of vijzel.