Ingelegde radijs

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Ingelegde radijs

Van de week vertelde ik jullie over het eten bij De Prins in Buren. Een van de gerechten was gerookte zalm, groene asperges, kerrie mayo en ingelegde radijs. "Want inleggen is dé trend." Help jongens, ik loop achter, want ik heb eigenlijk nog nooit iets ingelegd. De ingelegde radijsjes vond ik een erg leuk idee. Ze zijn lekker als bijgerecht of als garnering en zien er natuurlijk geweldig uit met hun mooie roze kleurtje. Bovendien is radijs volop in het seizoen. Geen reden dus om het niet te proberen. Zelf heb ik mijn mason jar niet gesteriliseerd omdat ik de radijs de volgende dag al opat, maar als je ze langer wilt bewaren is het een goed idee om ze wel even te steriliseren. Weten hoe je dat doet? Kijk dan even hier. De radijs verliest zijn knapperigheid wel dus ik zou ook weer niet té lang wachten met het opeten ervan.

Ingrediënten

  • 1 bos
  • radijsjes
  • (in kwarten gesneden)
  • 200 ml
  • witte wijnazijn
  • 1 el
  • kristalsuiker
  • 5 hele
  • peperkorrels
  • 1/2 tl
  • komijnzaad

Benodigdheden

weckpot, mason jar of andere goed afsluitbare pot

Instructies

  1. Giet de azijn in het potje.
  2. Doe daar de suiker, peper en komijn bij. Plaats de deksel op de pot en schud het geheel goed.
  3. Leg vervolgens de radijskwarten in de pot en laat 24 uur in de koelkast staan.
ingelegde radijs 2
10 mensen willen het maken
6 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *