Kabeljauw met courgette salade en avocado dip

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Hebben jullie de enquête op het blog allemaal al ingevuld? Je kunt deze nog gewoon invullen. Uit de eerste resultaten blijkt dat jullie in ieder geval ook makkelijke recepten willen zien. Dus, ik heb meteen een makkelijk recept voor jullie. Een soort eenvoudige guacamole (avocado dip), salade van courgette en zongedroogde tomaat en gebakken kabeljauw. Deze maaltijd is niet alleen supermakkelijk en snel (in 15 minuten klaar!). Het is ook nog eens gezond, glutenvrij en lactosevrij. En de maaltijd zit boordevol vitamines.

Kabeljauw met courgette salade en avocado dip

Kabeljauw met courgette salade en avocado dip

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 kabeljauw filets
  • 2 courgettes
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 1 tl tijm
  • scheut olijfolie
  • 1 avocado
  • sap van 1 limoen
  • 1 rode peper
  • snuf zeezout
  • zwarte peper

Benodigdheden

  1. blender of staafmixer
  2. kaasschaaf of mandoline

Instructies

  1. Pureer de avocado en rode peper en voeg limoensap en een snufje zout toe.
  2. Snijd dunne linten van de courgette en marineer deze met olijfolie. Snijd de zongedroogde tomaat in kleine stukjes en voeg deze, samen met de tijm, aan de courgette toe.
  3. Kruid de kabeljauw in met peper en zout.
  4. Zet een koekenpan op hoog vuur en giet er wat olijfolie in.
  5. Bak de kabeljauw in enkele minuten gaar.
  6. Leg de kabeljauw op een bedje van de gepureerde avocado en serveer de courgette salade erbij.

3 reacties op “Kabeljauw met courgette salade en avocado dip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *