Chocolade sundae met brownie en kaneelijs
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Een 'sundae' is als je het mij vraagt misschien wel een van de meest lekkere desserts ooit. Het bestaat uit de volgende elementen:
- brownie
- ijs
- chocoladesaus
Vroeger gingen we zomers altijd naar familie in Amerika en dan gingen we 1 avond steevast met de hele familie naar Red Lobster. Daar bestelden mijn nichtjes, broertje en ik ALTIJD een 'fudge overboard'. Brownie, ijs en chocoladesaus. Te lekker en eigenlijk dus precies een ice cream sundae.
Zelfgemaakte sundae
Dit keer ging ik zelf aan de slag met een compleet zelfgemaakte ijs sundae. Ik maakte kaneelijs, brownies (tip: ik maak altijd een hele batch, snijd de brownie in stukjes en vries ze dan in zodat ik op elk moment van een stukje brownie kan genieten) en zelfgemaakte chocoladesaus.
Uiteraard kun je het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wil. Je kunt het ijs zelf maken of kopen, hetzelfde geldt voor de brownie. De saus is echt mega snel en makkelijk en bovendien warm als je hem zelf maakt. Die zou ik dus wel altijd zelf maken.
Voel je je heel 'extra'? Dan kun je de sundae natuurlijk altijd verder versieren. Bijvoorbeeld met fijngehakte nootjes, chocolade chunks of zoals ik deed, sterretjes :-). Ik kan je vertellen dat dit dessert elke maaltijd afmaakt en ook mega geschikt is als je gasten te eten hebt! Of als jij dessert meeneemt naar een etentje.
Neem in dat laatste geval de 3 elementen los mee en maak ter plekke de toetjes op.
Chocolade sundae met brownie en kaneelijs
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 brownies (zie intro voor link naar het recept)
- 4 bolletjes kaneelijs (zie intro voor link naar het recept)
- 50 gram pure chocolade
- 100 ml (plantaardige) melk
Benodigdheden
- 2 hoge glazen/ ijscoupes
Instructies
- Maak als eerste de brownie en laat die goed afkoelen. Maak vervolgens het ijs. Je kunt ook kant-en-klaar ijs en kant-en-klare brownies gebruiken.
- Maak vervolgens de chocoladesaus. Doe de chocolade en de (plantaardige) melk in een kom en verwarm dit 30 seconden in de magnetron. Roer door met een metalen lepel en verwarm weer, totdat de chocolade is gesmolten.
- Doe een blokjes brownie onderop in het glas. Schep hier 2 bolletjes ijs op en maak af met de chocoladesaus. Geniet ervan!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 471 | Calorieën uit vetten 261 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 29g, Waarvan | 45% | |
Verzadigde vetzuren 13g | 67% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 9g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen