Kaneelijs maken met maar 3 ingrediënten
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 5 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
Ik heb weer een lekker ijsrecept voor jullie: kaneelijs met maar 3 ingrediënten! Heerlijk zelfgemaakt ijs met de warme, aromatische smaak van kaneel. Een echte allemansvriend die je kunt combineren of gewoon zo kunt eten.
Kaneelijs combineren
Zelf maakte ik er een sundae van, maar het is ook lekker tussen 2 koeken (wat dacht je van tussen 2 speculaasjes?!), bij een appeltaart of bij gepocheerde peren. En je eet hem dus ook gewoon zo zonder iets. Het is namelijk echt superlekker ijs.
Kokosmelk en kaneel
Welke 3 ingrediënten heb je nodig? Gecondenseerde kokosmelk, volvette kokosmelk (dus gewoon normale kokosmelk, geen 'light' variant. Liefste Fairtrade, Go Tan of een ander merk met een hoog vetgehalte). Verder heb je natuurlijk kaneel nodig!
Je mengt de 3 ingrediënten. Ik raad aan om een staafmixer te gebruiken. Omdat de gecondenseerde kokosmelk zo dik is, heb je anders het risico dat je klontjes krijgt. Vervolgens giet je het mengsel in je ijsmachine.
Heb je geen ijsmachine? Dan moet je het mengsel in een diepvriesbakje zetten en elk half uur met een vork goed omscheppen om de ijskristallen te 'breken'. Een stuk makkelijker dus als je een ijsmachine hebt :-).
Kwaliteit kaneel
Aangezien kaneel de ster is van dit ijs, gebruik je het liefste goede kaneel met veel smaak. Ceylon kaneel is kwalitatief goede kaneel bijvoorbeeld. Zorg er ook voor dat het potje (redelijk) vers is, aangezien het na verloop van tijd in mijn ervaring iets minder aromatisch wordt.
We gebruiken trouwens gemalen kaneel, maar je zou voor nog meer smaak het volgende kunnen doen: de kokosmelk op laag vuur zetten en een kaneelstokje erin doen zodat je een nog intensere smaak krijgt.
Zin in het lekkerste kaneelijs? Ga lekker zelf aan de slag met onderstaande recept!
Kaneelijs maken met maar 3 ingrediënten
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
voor 5 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 blikje gecondenseerde kokosmelk (320 gram)
- 250 ml kokosmelk met een hoog vetpercentage (bijvoorbeeld Faitrade original of Go Tan biologisch)
- 1 tl gemalen kaneel
Benodigdheden
- ijsmachine
- staafmixer + beker
Instructies
- Meng de kokosmelk en de gecondenseerde kokosmelk met behulp van de staafmixer (zodat je geen klontjes krijgt), Roer hier de kaneel doorheen.
- Zet het mengsel minimaal 10 minuten in de koelkast of tot het ijskoud is.
- Koel je ijsmachine voor (indien nodig) en giet het mengsel in de ijsmachine.
- Laat de ijsmachine 20-30 minuten draaien op het 'schepijs' programma.
- Bewaar in een afgesloten diepvriesbakje tot je het ijs serveert.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 221 | Calorieën uit vetten 200 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 24g, Waarvan | 37% | |
Verzadigde vetzuren 21g | 106% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen