Karnemelk pannenkoekjes
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd20 minuten
Toen ik een half pak karnemelk over had besloot ik er pannenkoeken mee te maken. In de pannenkoeken zorgt de karnemelk voor een heerlijke, fluffy textuur en voor een lichtfrisse smaak. Wees niet bang dat je echt karnemelk proeft, dat is echt niet zo. Wel geeft het net dat beetje extra. Als je dus zin hebt om jezelf eens lekker te verwennen, dan zijn deze pannenkoeken een goed begin van je dag. Wil je iets gezondere pannenkoeken? Vervang dan het witte tarwebloem door volkoren bloem of bijvoorbeeld havermeel.
Karnemelk pannenkoekjes
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 135 gram witte tarwebloem
- 1 tl baking soda
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 el gesmolten roomboter (+ extra om in te bakken)
- 1 ei
- enkele druppels vanille extract
- 120 ml karnemelk
- 60 gram Griekse yoghurt
- 1 tl maple syrup
- snufje zout
- Als topping:
- fruit naar keuze
- maple syrup of honing (optioneel)
Benodigdheden
- koekenpan
- 2 mengkommen
- garde
Instructies
- Meng in één kom bloem, baking soda, bakpoeder en zout.
- In een andere kom klop je het ei los en voeg je de boter toe. Voeg daarna de karnemelk, yoghurt, vanille extract en maple syrup toe. Meng tot een glad geheel.
- Voeg nu het bloemmengsel toe en klop totdat er geen klontjes meer in zitten.
- Zet de pan op middelhoog vuur en smelt wat boter in de pan.
- Pak een grote lepel en schep deze vol. Bak 3 pannenkoeken tegelijk in de pan.
- Wanneer de onderkant gaar is, draai je de pannenkoeken om. Bak ze aan beide kanten bruin.
- Doe telkens opnieuw boter in de pan en herhaal totdat het beslag op is.
- Stapel de pannenkoeken op elkaar.
- Maak af met vers fruit en maple syrup.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 362 | Calorieën uit vetten 70 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 8g, Waarvan | 12% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 20% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen