Kip cacciatore met polenta
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Als ik denk aan Italiaans eten, denk ik aan pasta's, pizza's, ijsjes, gnocchi en vakantie. Wat mij betreft was een van de beste foodie reisbestemmingen waar we zijn geweest Rome, maar ook in bijvoorbeeld Toscane en Sicilië hebben we ontzettend lekker gegeten. Vaak met een lekker glas wijn erbij voor de perfecte maaltijd. En dat goed eten helemaal niet duur hoeft te zijn, bewijst Italië ook. Een van de lekkerste maaltijden die we in Rome aten was een handgemaakte pasta waarbij we met z'n tweeën voor een pasta en een wijntje 25 euro kwijt waren. Als ik denk aan Italiaans eten, denk ik ook als snel aan Gennaro Contaldo, de man die Jamie Oliver de fijne kneepjes van het vak leerde. Toen Jamie's Italian in Rotterdam opende, had ik de eer om deze innemende chef te ontmoeten en sindsdien koken we af en toe een recept van hem. Jerôme maakte eerder een pizza a la Gennaro en vandaag heb ik zijn kip cacciatore mét polenta gemaakt. Polenta maakte ik al eens eerder, maar het geheim om hem echt lekker te krijgen is een klontje boter en wat Parmezaanse kaas. Anders is het vrij smakeloos ;-). Maak je de polenta goed, dan is het echt een verrijking voor de maaltijd. De kip cacciatore zelf is een stoofschotel met kip en groenten: ui, bleekselderij en wortel. Door het in wijn en kruiden te stoven is het vol van smaak, zonder dat het een hele zware maaltijd wordt. Ik krijg weleens de vraag welke wijn je precies moet gebruiken. Dat maakt niet zo veel uit, zo lang het maar droog is. Ik heb meestal een 'kookwijn' in mijn koelkast staan. Gewoon een restje wijn die net dag te lang staat om lekker te drinken, maar waarmee je nog prima kunt koken.
Kip cacciatore met polenta
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 3 kippendijfilets
- 2 stengels bleekselderij (in plakjes gesneden)
- 2 winterpenen (in plakjes gesneden)
- 1 witte ui (in plakjes gesneden)
- 3 el tomatenpuree
- 150 ml witte wijn
- 500 ml kokend water
- 2 blaadjes laurier
- 2 takjes rozemarijn
- zwarte peper
- snuf zout
- scheutje olijfolie
- voor de polenta:
- 100 gram polenta
- 1 el roomboter
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
Benodigdheden
- kookpan voor de polenta
- stoofpan/ diepe koekenpan, bijvoorbeeld een gietijzeren pan
Instructies
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan.
- Voeg de ui, bleekselderij en wortel toe en fruit enkele minuten, totdat de ui glazig wordt.
- Voeg de kip toe en zorg dat deze aan de buitenkant bruin begint te worden.
- Voeg de wijn toe en laat het enkele minuten koken.
- Voeg de tomatenpuree, water, laurier, rozemarijn, peper en zout toe en draai het vuur laag.
- Laat het geheel zo'n 15 minuten op laag vuur door pruttelen.
- Maak intussen de polenta volgens de instructies op de verpakking. Haal van het vuur en voeg boter en kaas toe.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 759 | Calorieën uit vetten 336 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 35g, Waarvan | 53% | |
Verzadigde vetzuren 12g | 61% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 13g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen