Kipburger met feta, rode kool en avo
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Deze heerlijke burger is net wat anders dan anders. Ten eerste wordt deze gemaakt met kip. Samen met de feta en kruiden is dat een fantstische combinatie. Niet alleen op je broodje, maar ook bij bijvoorbeeld een salade. Ik at hem de volgende dag op werk met een groene salade en dat was wederom smullen. Verder heeft deze kipburger wat originele toppings als geprakte avocado en rode kool. Wij gebruikten als broodje een volkoren speltbol. Al met al dus een hele verantwoorde burger!
Kipburger met feta, rode kool en avo
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- voor de sliders:
- 300 gram kippendijfilet
- 150 gram fetakaas
- 1 el verse munt (fijngesneden)
- 1 el platte peterselie (fijngesneden)
- sap van 1 citroen
- 1 ei
- zwarte peper
- zout naar smaak
- verder nodig:
- 2 broodjes
- 1 rijpe avocado
- 1 rode kool
- olijfolie
Benodigdheden
- koekenpan
- hakmolen of blender
Instructies
- Pureer de kip samen met de fetakaas, citroensap, munt en peterselie. Voeg het ei toe en klop dit er doorheen. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout (let op: de feta is natuurlijk ook al zout dus als je zout toevoegt, niet te veel).
- Prak de avocado en zet dit apart.
- Zet een koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan. Bak de burgers eerst op hoog vuur om ze dicht te schroeien. Draai dan het vuur wat lager en bak ze totdat ze gaar zijn (circa 10 minuten).
- Snijd intussen de rode kool in dunne reepjes.
- Snijd de broodjes open en smeer de avocado spread over de onderste helft. Leg de burger erop en maak af met rode kool.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 651 | Calorieën uit vetten 403 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 46g, Waarvan | 71% | |
Verzadigde vetzuren 15g | 76% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 21g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen