Kipburgers met gegrilde mais
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Vandaag een ideaal, licht receptje voor op de BBQ óf in de pan. Want wie zegt dat je voor burgers altijd brood nodig hebt? Deze Aziatische stijl kipburgers smaken heerlijk met maïs. En maïs vinden we het lekkerst als 'ie is gegrild en dan wordt geserveerd met een klontje roomboter en kruiden. Voilà: het recept voor Aziatische kipburgertjes met gegrilde maïskolven.
Kipburgers met gegrilde mais
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 1 rode peper
- 1 bosui
- 1 tl verse koriander
- 1 tl sojasaus
- 2 maiskolven (voorgekookt)
- 50 gram roomboter
- zeezout
- scheutje olie naar keuze (kokosolie of olijfolie bijvoorbeeld)
Benodigdheden
- blender of staafmixer
- koekenpan of grillpan
Instructies
- Maal de kip in de blender of met de staafmixer fijn.
- Voeg de bosui, peper, koriander en sojasaus toe.
- Verdeel het gehakt wat je nu hebt in twee porties en maak van beiden een bal.
- Druk ze nu plat tot een burger.
- Zet de pan op hoog vuur. Laat deze heet worden en giet de olie erin.
- Bak de burgers gaar.
- Bak vervolgens de maïskolven enkele minuten, totdat ze licht beginnen te verkleuren.
- Serveer boter op de maïskolven en maak af met wat zeezout.
- Serveer de burgers en mais met bijvoorbeeld een lekkere salade, brood of deze heerlijke gazpacho.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 580 | Calorieën uit vetten 353 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 40g, Waarvan | 62% | |
Verzadigde vetzuren 18g | 89% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 15g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ziet er heerlijk uit! Deze sla ik op! :)
:-D
We maken niet vaak iets 2 x, maar de afgelopen weken stonden de gegrilde maiskolven met boter toch een aantal keer op ons menu :).