Kipburgers met gegrilde mais

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Vandaag een ideaal, licht receptje voor op de BBQ óf in de pan. Want wie zegt dat je voor burgers altijd brood nodig hebt? Deze Aziatische stijl kipburgers smaken heerlijk met maïs. En maïs vinden we het lekkerst als 'ie is gegrild en dan wordt geserveerd met een klontje roomboter en kruiden. Voilà: het recept voor Aziatische kipburgertjes met gegrilde maïskolven.

Kipburgers met gegrilde mais

Kipburgers met gegrilde mais

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 1 rode peper
  • 1 bosui
  • 1 tl verse koriander
  • 1 tl sojasaus
  • 2 maiskolven (voorgekookt)
  • 50 gram roomboter
  • zeezout
  • scheutje olie naar keuze (kokosolie of olijfolie bijvoorbeeld)

Benodigdheden

  1. blender of staafmixer
  2. koekenpan of grillpan

Instructies

  1. Maal de kip in de blender of met de staafmixer fijn.
  2. Voeg de bosui, peper, koriander en sojasaus toe.
  3. Verdeel het gehakt wat je nu hebt in twee porties en maak van beiden een bal.
  4. Druk ze nu plat tot een burger.
  5. Zet de pan op hoog vuur. Laat deze heet worden en giet de olie erin.
  6. Bak de burgers gaar.
  7. Bak vervolgens de maïskolven enkele minuten, totdat ze licht beginnen te verkleuren.
  8. Serveer boter op de maïskolven en maak af met wat zeezout.
  9. Serveer de burgers en mais met bijvoorbeeld een lekkere salade, brood of deze heerlijke gazpacho.

2 reacties op “Kipburgers met gegrilde mais

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *