Klassieke cheesecake met een laagje zwarte kers
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 16 personen
- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd1 uur en 15 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 45 minuten
Gesponsord – Fluweelzachte gebakken, échte cheesecake neemt me terug naar de zomers die ik als kind in Amerika doorbracht. Nog altijd denk ik met een gevoel van weemoed terug hieraan als ik die perfecte cheesecake eet. En zo’n klassieke cheesecake, die romig en toch fris van smaak is, leek me perfect samen gaan met HERO Original jam zwarte kersen. Het bleek inderdaad een schot in de roos!
Klassieke cheesecake met een laagje zwarte kers
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd1 uur en 15 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 45 minuten
voor 16 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram digestive koekjes
- 70 gram gesmolten roomboter (+ een beetje extra om de springvorm in te vetten)
- 800 gram roomkaas
- 150 gram kristalsuiker
- 150 ml slagroom
- 3 eieren
- 1 el maïzena
- 1.5 vanillepeul
- geraspte schil van 1 citroen
- 1 pot Hero Original jam zwarte kersen
Benodigdheden
- Grote mengkom
- Garde
- Springvorm (met een diameter van +/- 19 cm)
- Bakpapier
- Oven
- Satéprikker
Instructies
- Vet de springvorm in en bekleed deze met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Verkruimel de koekjes. Dit kun je met de hand doen, in de keukenmachine of door de koekjes in een plastic zakje te doen en er met een deegroller (voorzichtig) op te slaan.
- Meng de koekkruimels met de boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Met de onderkant van een glas druk je de kruimels goed aan.
- Zet de springvorm in de vriezer, of wanneer je deze niet hebt, de koelkast.
- Maak intussen de vulling door de roomkaas los te kloppen en te mengen met de slagroom en suiker.
- Meng vervolgens de eieren en maïzena door het mengsel heen.
- Snijd de vanillepeulen in de lengte doormidden en schraap de binnenkant eruit. Meng de binnenkant van de vanillepeul (het ‘merg’) door het roomkaasmengsel heen, gevolgd door de citroenrasp.
- Haal de spgringvorm uit de vriezer en giet de cheesecakevulling over de bodem.
- Haal met een lepel de jam uit de pot en verdeel dit in 6 – 8 ‘clusters’ over de cheesecake heen. Met een satéprikker trek je de jam door de rest van het beslag heen. Blijf het liefste ongeveer 1 centimeter van de rand af.
- Bak de cheesecake in 1 uur en 15 minuten gaar. Gebruik je een grotere (lagere) springvorm? Check dan na 50 minuten al even met een satéprikker of je cheesecake gaar is. Dit doe je door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uit komt is de taart gaar.
- Laat de taart afkoelen op het aanrecht. Zet hem daarna in de koelkast.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 323 | Calorieën uit vetten 210 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 24g, Waarvan | 37% | |
Verzadigde vetzuren 13g | 65% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Oeh, ziet er goed uit! Ga ook weer snel een gebakken cheesecake maken. :)