Knolselderij stamppot met pompoen en oude kaas
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd25 minuten
Pompoenseizoen! Het is niet te missen. Als je het al had gemist in de winkel, dan was je er op deze site wel op gewezen. Zoals je ziet ben ik dol op pompoen :-). Dit keer gaan we voor een lekkere stamppot. In deze stamppot zit behalve pompoen ook knolselderij, een paar aardappeltjes en oude kaas. Deze combinatie is echt top! De zoete pompoen, de ziltige kaas en de knolselderij gaan perfect samen. Een lekker bordje comfort food voor tijdens de herfst. En ben je nou echt een stamppot fan? Hier vind je nog veel meer stamppot recepten.
Knolselderij stamppot met pompoen en oude kaas
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd25 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 medium knolselderij
- 250 gram kruimige aardappels
- 400 gram pompoenblokjes
- 2 el koemelk of plantaardige melk
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/4 tl gedroogde bieslook
- 60 gram oude kaas
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Benodigdheden
- ovenschaal
- kookpan
- aardappelstamper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C (heteluchtoven).
- Schil de knolselderij en snijd in blokjes van circa 5 x 5 centimeter. Schil de aardappels en snijd in kwarten.
- Doe de knolselderijblokjes en de aardappels samen in een kookpan en kook in ruim water gedurende 15 minuten.
- Doe intussen de pompoen in een ovenschaal. Giet de olijfolie er overheen en bak 15 minuten.
- Giet de aardappels af. Houd eventueel enkele eetlepels van het kookvocht achter de hand. Giet de melk bij de aardappels en stamp tot een puree. Is het nog niet glad genoeg? Giet dan extra melk of kookvocht bij. Breng op smaak met nootmuskaat, bieslook, peper en zout. Roer de gebakken pompoen er doorheen en maak af met blokjes oude kaas.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 250 | Calorieën uit vetten 104 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 12g, Waarvan | 19% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 24% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen