Turkse kofte kebab met tomatensaus en yoghurt
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 4 personen
Uit het boek van Claudia Roden maakte ik eerder de zoete aardappelsalade. Voor een etentje met een Midden-Oosters thema was ik wederom geïnspureerd door het boek Duizend-en-een-smaken en maakt ik kofte kebab met tomatensaus en yoghurt, oftwel 'Yoghurtlu köfte kebabi', geïnspireerd door Claudia Roden. Een heerlijk Turks gerecht dat bestaat uit verschillende lagen: een laag pitabroodjes, warme tomatensaus, yoghurt en köfte (worstjes).
Turkse kofte kebab met tomatensaus en yoghurt
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 4 shoarmabroodjes
- 800 g rundergehakt
- 1 ui fijngesneden
- 2 el peterselie fijngesneden
- 1 tl za'atar
- 1/2 l magere yoghurt
- tomatensaus:
- 1 ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 chilipeper fijngesneden
- 750 g tomaten gepeld en fijngesneden*
- 1 tl suiker
- zout en peper naar smaak
Benodigdheden
Instructies
* Tip: tomaten makkelijk pellen doe je als volgt: Kook water en dompel de tomaat hier 1 à 2 minuten in onder. Wanneer je de tomaat eruit haalt, laat het velltjes gemakkelijk los.Bereidingswijze kofte kebab
- Bak in een pan de uien glazig en voeg chilipeper en knoflook toe. Voeg na 1 minuut ook de tomaten en overige ingrediënten voor de tomatensaus toe. Draai het vuur laag totdat je het gerecht in elkaar gaat zetten.
- Snijd de shoarmabroodjes open en rooster ze in de oven of broodrooster.
- Leg ze op de bodem van een grote schaal en besprenkel met wat za'atar.
- Om de kebabs te maken meng je het gehakt met peper, zout, ui en peterselie. Vorm er kleine dunne worsten van en leg ze op een met olie besprenkeld stukje aluminiumfolie.
- Leg in de oven op de grillstand. Keer ze na zo'n 6 minuten om en bak dan nog zo'n 3 minuten. Ze zijn gaar als ze van buiten bruin zijn en van binnen nog een beetje rosé.
- Giet de tomatensaus over de laag pitabroodjes en schenk hier overheen de yoghurt. Leg bovenop de worstjes. Garneer met za'atar en eventueel met pijnboompitten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 539 | Calorieën uit vetten 122 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 14g, Waarvan | 21% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 29% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
kga t vanavond maken.
Wat leuk zeg! Laat je weten hoe het was?