Superfood Sunday: aardbei kerstmannen – de gezonde snack deze kerst

  • voor 1 persoon
Terug naar categorie Ga naar recept

Vandaag staat de Superfood Sunday in het teken van kerst, met vandaag de wat bewustere kerstsnack: mozzarella en aardbei kerstmannetjes. De aardbeien met slagroom kerstmannen heb je misschien al eens voorbij zien komen. Mijn kerstmannen zijn hierop geïnspireerd, maar hebben mozzarella in plaats van slagroom.

Niet alleen zien aardbeien er mooi uit, ze zijn ook nog eens hartstikke gezond. In Azië zijn aardbeien ook wel bekend als de 'koningin van het fruit' door alle gezondheidsvoordelen die de zomerkoninkjes hebben. Na blauwe bessen, cranberry's en frambozen, komen aardbeien in de 'ranking' als het gaat om antioxidanten. Daarnaast zijn de voordelen van aardbeien: het houdt de huid mooier. Door een stofje in aardbeien krijgt de collegeenaanmaak een boost wat zorgt voor een soepele, rimpelvrije huid. Verder houden aardbeien je zicht goed en helpen ze de kans op staar verminderen. Ook je cholesterollevel heeft baat bij aardbeien, je 'slechte' cholesterol (LDL) zakt namelijk. Ook zijn aardbeien goed voor het korte termijngeheugen en krijg je er sterkere nagels en sterker haar van. Kortom, verse aardbeien zijn een ideale snack!

Superfood Sunday: aardbei kerstmannen – de gezonde snack deze kerst

Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 kleine aardbei
  • 1 pistachenootje
  • 2 venkel- of sesamzaadjes

Benodigdheden

1 feestelijke prikker

Instructies

  1. Steek de prikker in de aardbei, met de spitse kant van de aardbei eerst. Prik hier een bolletje mozzarella op en maak ogen en neus met het nootje en de zaadjes.
Deze gezonde kerstsnacks (of in ieder geval, bewustere kerstsnacks) kunnen je misschien ook inspireren: kerstboom van tomaten en kaas, mozzarella pinguins, kleurige fruitsatés, kerstboom van pitabrood, sneeuwpoppen van meloen en vrolijke kerstballen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *